ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέδες: Τον Μάρτιο η δημοπράτηση του “Καλαμάτα-Ριζόμυλος” – Η Μεσσήνη 1 εκατ. για τον “Ζορμπά”

To Δημαρχείο της Μεσσήνης επισκέφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Γ.Γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες ο οποίος ανακοίνωσε ότι τον επόμενο μήνα θα γίνει η δημοπράτηση του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος.

Σε ότι αφορά την Μεσσήνη, ο Γιώργος Δέδες επανέλαβε τη διάθεση στον Δήμο Μεσσήνης πίστωσης 1.000.000 ευρώ από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για έργα αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη η περιοχή από τον “Ζορμπά”, τον περασμένο Σεπτέμβριο, κυρίως στις Δημοτικές Ενότητες Μεσσήνης και Πεταλιδίου.

Η πίστωση προορίζεται για την αποκατάσταση των ζημιών σε δρόμους και στα τεχνικά έργα απορροής ομβρίων από το οδικό δίκτυο στις συγκεκριμένες περιοχές.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης για άλλη μια φορά ευχαρίστησε τον Γενικό αλλά και το Υπουργείο για την σημαντική βοήθεια και για την γενικότερη συνεργασία που έχουν.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, καλωσορίζοντας τον Γιώργο Δέδε, ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για όλα όσα έχει κάνει για το Δήμο. «Σαν Δήμαρχος, οφείλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που προσέχουν και αγαπάνε αυτό τον
τόπο και τόσο ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, όσο κι εσείς κύριε Γενικέ, το δείχνετε με τις πράξεις σας και τα έργα σας. Μας έχετε βοηθήσει πάρα πολύ, συνεχίζετε να μας βοηθάτε,
αυτό είναι κοινή διαπίστωση εδώ και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσετε να ανταποκρίνεστε στις ανάγκες και τα τεκμηριωμένα αιτήματα του Δήμου μας», είπε ο Γιώργος Τσώνης.
«Η παρουσία μας στο Δήμο Μεσσήνης είναι συστηματική», τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Δέδες, αφού πρώτα ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τα θερμά του λόγια. «Το Υπουργείο Υποδομών στέκεται αρωγός στους Δήμους που έχουν τεκμηριώσει την ανάγκη είτε σημαντικών αναπτυξιακών έργων στην περιοχή τους, είτε έχουν τεκμηριώσει αιτήματα για έργα που αφορούν στην πρόληψη και αποκατάσταση των συνεπειών φυσικών καταστροφών και κυρίως σε αυτό αναφέρεται η σημερινή μου επίσκεψη», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Συνεπείς απέναντι στις δεσμεύσεις που αναλάβαμε όταν επισκεφθήκαμε τη χτυπημένη από τις φυσικές καταστροφές Μεσσήνη το προηγούμενο Φθινόπωρο, σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη χρηματοδότηση του Δήμου Μεσσήνης με ένα εκατομμύριο ευρώ, για την άμεση αποκατάσταση των οδικών υποδομών που επλήγησαν από τα
πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα», συνέχισε τις δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και συμπλήρωσε «επιπρόσθετα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι μελέτες για τα έργα αποκατάστασης στο παράκτιο μέτωπο του Πεταλιδίου και σύντομα θα ξεκινήσουν κι εκεί τα
έργα αποκατάστασης
από τη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου μας, αφού εξασφαλίσαμε επιπρόσθετη χρηματοδότηση και γι’ αυτά».

Ο Γιώργος Δέδες πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Υπουργείου Υποδομών, η οποία δίνει προτεραιότητα στα έργα που αποσκοπούν στην ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές, εξασφαλίζονται σε συνεργασία με
το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης όλες εκείνες οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις, προκειμένου οι Δήμοι που πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα να αποκαταστήσουν, να δημιουργήσουν και να θωρακίσουν τις υποδομές τους.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΜΙΣΟ

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως επισήμανε, εντάσσεται και η χρηματοδότηση της μεγάλης μελέτης για τον Πάμισο, η οποία διασφαλίστηκε από το Υπουργείο Υποδομών από το 2016,με 3 εκατ. €. «Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε το πρόπλασμα των παρεμβάσεων που θα γίνουν, μια μακέτα που θα αποτυπώνει τη μελετητική δουλειά για ένα έργο που αποσκοπεί τόσο στην ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης, όσο και στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής γύρω από το ποτάμι, με τη δημιουργία και χώρων αναψυχής για τους πολίτες», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών.

Καλαμάτα – Ριζόμυλος με “σφιχτό χρονοδιάγραμμα”

Μπορεί ο χρόνος που απομένει για την σχετική διαβούλευση να είναι λίγος, όμως θα τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις και το χρονοδιάγραμμα. Ο κ.Δέδες πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Μεσσηνία, σήμερα θα βρεθεί στον Δήμο Πύλου Νέστορος όπου κι εκεί θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

Παράλληλα πραγματοποιεί και επαφές με κομματικά στελέχη για την ενίσχυση της καθόδου του ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο κ.Δεδες απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιπλημμυρικές μελέτες που έχει αναλάβει για την περιοχή της Καλαμάτας ο “Μορέας”, ανακοίνωσε ότι δεν είναι μόνο οι συγκεκριμένες μελέτες, καθώς “οι εταιρείες παραχωρήσεων ανέλαβαν αδαπάνως για το Δημόσιο την εκπόνηση μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας, ανάντι και κατάντι όλων των αυτοκινητοδρόμων” και τόνισε: “Στη Μεσσηνία η μελέτη περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα των ροών προς την Καλαμάτα. Πρόκειται για μια ισχυρή παρέμβαση θωράκισης και προστασίας της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής”, ένα έργο που θα αργήσει όμως να ολοκληρωθεί.

To Top