ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Debate των 5 υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ απόψε στην ΕΡΤ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ένα νέο μοντέλο debate εγκαινιάζει η ΕΡΤ με αφορμή την εκλογή του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Στις 10 το βράδυ, θα διεξαχθεί η τηλεμαχία με τους πέντε εκ των έξι υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ, και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1, το ertnews.gr και το Πρώτο Πρόγραμμα. Τις θέσεις τους θα παρουσιάσουν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος και Παύλος Χρηστίδης (με αλφαβητική σειρά) ενώ δεν θα συμμετάσχει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 δευτερόλεπτα και οι απαντήσεις το 1,5 λεπτό. Τις ερωτήσεις θα θέσουν οι δημοσιογράφοι Παύλος Τσίμας, Τάσος Παππάς και Γιώργος Κουβαράς, ενώ η Αντριάνα Παρασκευοπούλου θα κάνει την πρώτη και την καταληκτική ερώτηση της τηλεμαχίας.

Μια από τις καινοτομίες του ντιμπέιτ είναι ότι ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί αν το επιθυμεί να σχολιάζει τις απαντήσεις των συνυποψηφίων σε 45 δευτερόλεπτα στο τέλος της κάθε θεματικής ενότητας.

Το ντιμπέιτ θα γίνει σε 5 θεματικές ενότητες:

1. Διαχείριση κρίσεων (Πανδημία, Οικονομία, Κλιματική αλλαγή ενεργειακή κρίση}
2. Εξωτερική πολιτική (Εθνικά θέματα, Τουρκία, μεταναστευτικό)
3. Δημοκρατία- Θεσμοί-Πολιτικό Σύστημα-Νέες τεχνολογίες
4. Κόμμα, Στρατηγική και συμμαχίες
5. Ελεύθερη ερώτηση εκτός θεματικού πλαισίου

Οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να κάνουν περισσότερες ερωτήσεις καθώς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα μπορούν να έχουν δυο διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Ο Παύλος Τσίμας μιλώντας χτες στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ τόνισε μεταξύ άλλων ότι πάντα το αίτημα των θεατών και των δημοσιογράφων ήταν ο πραγματικός διάλογος κι όχι οι παράλληλοι μονόλογοι. Όπως ανέφερε «η δυνατότητα να επανέλθω στην ερώτηση με μέτρο, η δυνατότητα να μιλάνε μεταξύ τους, να κάνει ερώτηση ο ένας στον άλλον, να σχολιάζει ο ένας τον άλλον, αυτό νομίζω ότι θα δώσει ένα ενδιαφέρον αύριο κι ελπίζω και να είναι κι ένα προηγούμενο».

Όπως ανέφερε ο διευθυντής παραγωγής Γιώργος Καλοφωλιάς: «Θα γίνει στο σύγχρονο Στούντιο Δ ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα είναι πάρα πολύ αυστηρά».

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Debate των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ απόψε στην ΕΡΤ

Debate των 5 υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ απόψε στην ΕΡΤ
To Top