ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δασκαρόλης: “Στις συλλογικότητες δεν αρέσουν οι μοναχικές μορφές αντίδρασης”

-Άδοξο τέλος για την απεργία πείνας του Στράτου Δασκαρόλη

-Ποιοι λόγοι τον οδήγησαν να σταματήσει την απεργία- Αιχμές για συλλογικότητες και κόμματα

Άδοξο τέλος είχε η απεργία πείνας, που είχε ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου, ο Στράτος Δασκαρόλης, ως διαμαρτυρία για την επιβολή προστίμου 250 ευρώ λόγω του ανασφάλιστου αυτοκινήτου του. Ο ίδιος, θεωρώντας άδικο το μέτρο, ζητούσε τον διαχωρισμό του προστίμου από την πληρωμή των ασφαλίστρων, καθώς η νομοθεσία υποχρεώνει πρώτα να πληρωθεί το πρόστιμο και στη συνέχεια να ασφαλιστεί το αυτοκίνητο.

Η απεργία πείνας κράτησε συνολικά 7 ημέρες, με τον ίδιο να δηλώνει στους δημοσιογράφους τον τερματισμό της, αφού όπως είπε στην ακραία αυτή μορφή διαμαρτυρίας και αντίστασης που ο ίδιος επέλεξε για να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, δεν βρήκε συμπαραστάτες, ούτε ανταπόκριση από τους πολίτες, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, συνάντησε την “απάθεια του κόσμου”.

Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής ήταν ακόμα ένας λόγος για να τερματίσει την απεργία πείνας. Ταυτόχρονα, άφησε αιχμές για τις συλλογικότητες και κόμματα στους οποίους “δεν αρέσουν οι μοναχικές μορφές αντίδρασης” και κάλεσε ακόμα μια φορά τους πολίτες να αντισταθούν, επικαλούμενος το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Μ.Π.

To Top