Τροφή για σκέψη

Η δασκάλα στη Γαύδο πήγε μόνο για τον αγιασμό…

Δεν πρόκειται να επιστρέψει για να αναλάβει καθήκοντα η δασκάλα στη Γαύδο, που, όπως φαίνεται, κατέβηκε μόνο για τον αγιασμό. Σύμφωνα με τη δήμαρχο Γαύδου, Ευαγγελία Καλλίνικου, η δασκάλα έφυγε την Παρασκευή από τη Γαύδο με προορισμό τα Χανιά, προκειμένου τη Δευτέρα να πάει στη Διεύθυνση Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων να καταθέσει κάποια χαρτιά και να επιστρέψει στο νησί την Τρίτη.

Όμως όπως δηλώνει στο Flashnews.gr η κυρία Καλλίνικου, σε επικοινωνία που είχε με τη δασκάλα, της δήλωσε πως τελικά δεν θα επιστρέψει στη Γαύδο γιατί μάλλον θα παραιτηθεί.

Σύμφωνα με την κ. Καλλίνικου ήταν γνωστό ότι η δασκάλα είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχει 3 παιδιά. Η ίδια ενδιαφερόταν να έρθει στα Χανιά ώστε να έχει πρόσβαση στο αεροδρόμιο Χανίων για να μπορεί να πηγαίνει και σπίτι της. Η δασκάλα δεν είχε επιλέξει Γαύδο καθώς αυτό θα την απέκοπτε τελείως από την οικογένειά της. Ωστόσο, την έστειλαν στη Γαύδο.

Ενδεχομένως, η γυναίκα να κατέβηκε τελικά Γαύδο υπολογίζοντας στη συνέχεια να κάνει αίτηση για βελτίωση θέσης και το κενό στο τέλος Σεπτέμβρη να καλυφθεί από αναπληρωτή.

Όμως, η ξαφνική ανακοίνωση, σύμφωνα πάντα με τη δήμαρχο Γαύδου, της απόφασής της να μην επιστρέψει, αφήνει «στον αέρα» το νησί και τους μαθητές.

Η κυρία Καλλίνικου αναμένεται να πάει στη Διεύθυνση Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης για να εξεταστεί με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Α’ βάθμιας εκπαίδευσης, Μανώλης Μηλιαράκης, δήλωσε στο Flashnews.gr, ότι ενημερώθηκε σχετικά από την κυρία Καλλίνικου. Όπως είπε ο ίδιος, η δασκάλα δεν έχει ενημερώσει καθόλου επισήμως τη διεύθυνση, δεν πήγε στο πρωτόκολλο να υποβάλει την παραίτησή της και δεν έχει κάνει καμία προβλεπόμενη διαδικασία ή επικοινωνία για να κάνει γνωστή την πρόθεσή της να παραιτηθεί. Η δασκάλα αυτή, δηλαδή, θα θεωρείται ότι εργάζεται.

Μάλιστα, ο κ. Μηλιαράκης τόνισε ότι η διεύθυνση Α΄βάθμιας είχε βεβαιώσει τη δασκάλα ότι θα τη βοηθούσε και θα φρόντιζε να εξασφαλίσει βελτίωση της θέσης της μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κατανοώντας την ιδιαιτερότητα της περίπτωσής της ως τρίτεκνης μητέρας από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος, ήδη έχει επικοινωνήσει με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργο Τερζάκη προκειμένου να υπάρξει η ταχύτερη δυνατή άμεση κάλυψης της θέσης από το Υπουργείο.

Πηγή: flashnews.gr

Η δασκάλα στη Γαύδο πήγε μόνο για τον αγιασμό…
To Top