ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΔΑΟΚ Τριφυλίας: Οδηγίες για τις εξαγωγές καρπουζιών

ENHMEΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΟΚ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΩΝ

Ενόψει της έναρξης των εξαγωγών καρπουζιού σας ενημερώνουμε ότι:

Στα πλαίσια της συνεχούς επικοινωνίας μαζί σας και λόγω των δυσκολιών που έχουν προκύψει από την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, σας ενημερώνουμε ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι προϋποθέσεις της ύπαρξης αναγγελίας διακίνησης νωπών οπωροκηπευτικών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του minagric.gr -> Ψηφιακές Υπηρεσίες -> Αναγγελία διακίνησης οπωροκηπευτικών, προκειμένου να αποστείλετε προϊόντα σε χώρες της Ε.Ε. και σε τρίτες χώρες.

Επίσης απαιτείται η τήρηση της Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας ως προς τη σήμανση των προϊόντων και ειδικότερα η αναγραφή στις συσκευασίες των προϊόντων που συσκευάζετε ή εμπορεύεστε σε γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλων των στοιχείων όπως:

Η επωνυμία της επιχείρησής, σας η διεύθυνση τη επιχείρησης ή τα στοιχεία επικοινωνίας της, το είδος του προϊόντος, η ποικιλία αυτού, η ποιοτική κατηγορία, η περιοχή και η χώρα προέλευσης και ο αριθμός GR της επιχείρησής σας.

Η μη συμμόρφωση με τα ανωτέρω σε επόμενο έλεγχο, θα επισύρει την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων σύμφωνα με το άρθρο 23 του κυρωτικού νόμου 5235/2014 (ΦΕΚ Α’ 32/11-2-2014).

Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην προώθηση των προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.

 

ΔΑΟΚ Τριφυλίας: Οδηγίες για τις εξαγωγές καρπουζιών
To Top