ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΔΑΟΚ Τριφυλίας: Ο καύσωνας απειλεί την καρπόδεση και την ανθοφορία της ελιάς

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ MESSINIALIVE Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΑΟΚ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Τις δικές του επιστημονικές επισημάνσεις έκανε μιλώντας στο Μessinialive ο διευθυντής Αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, σχετικά με τα προβλήματα που πιθανόν Θα δημιουργηθούν λόγω των καιρικών συνθηκών που αναμένονται στην Μεσσηνία, και δείχνουν να επιδρούν σοβαρά στην καρπόδεση και την ανθοφορία τον ελαιοδέντρων.

Ο κ.Παρασκευόπουλος επεσήμανε ότι αυτή την εποχή η ανθοφορία βρίσκεται σε διάφορα στάδια, ανάλογα με την περιοχή, αλλά η ξηρασία και ΟΙ υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα, σε συνδυασμό με την ανομβρία που παρατηρείται, αφού σε σχέση με πέρσι έχει πέσει το ένα τρίτο της ποσότητας βροχής.
Επίσης, ο κ. Παρασκευόπουλος συνέστησε στους ελαιοπαραγωγούς που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν άρδευση, να την κάνουν με ελεγχόμενο πότισμα για να υπάρχει υγρασία στο έδαφος, όχι όμως υπερβολικές ποσότητες νερού.
Παράλληλα θα πρέπει να αποφεύγονται τα κλαδέματα, τα οργώματα και τα φρεζαρίσματα τις ημέρες που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.
Σχετικά με τους παραγωγούς θερμοκηπιακών μονάδων ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας συστήνει την σκίαση με ειδικά υλικά κάλυψης των θερμοκηπίων, για να μειωθεί η θερμοκρασία στο εσωτερικό περιβάλλον, καθώς και την ενεργοποίηση των συστημάτων υδρονέφωσης.

To Top