ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΔΑΟΚ Μεσσηνίας: Ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί δακοκτονίας-Ξεκίνησε η συγκομιδή-Τι να προσέξουν οι παραγωγοί

H ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας, ανακοινώνει στους ελαιοκαλλιεργητές ότι  οι δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου ολοκληρώθηκαν και στις τελευταίες περιοχές.

Η συγκομιδή  του ελαιοκάρπου έχει ξεκινήσει στις πρώιμες περιοχές και σταδιακά επεκτείνεται σε όλες τις περιοχές του νομού. Η εικόνα του ελαιοκάρπου σύμφωνα και με τις δειγματοληψίες που έχουν πραγματοποιηθεί είναι γενικά καλή.

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά το τελευταίο διάστημα , ευνοούν τις προσβολές του εντόμου καθώς και την ανάπτυξη μυκητολογικών ασθενειών ,ιδίως σε περιοχές με υψηλή σχετική υγρασία.

Στα πλαίσια αυτά  συνιστάται στους ελαιοπαραγωγούς και ιδιαιτέρως σε αυτούς που  θα καθυστερήσουν τη συγκομιδή  να παρακολουθούν τους ελαιώνες τους και  εφόσον διαπιστώσουν δακοπροσβολή άνω του 5% να προχωρήσουν σε ψεκασμό με δικά τους μέσα, προσέχοντας να χρησιμοποιήσουν το κατάλληλο εγκεκριμένο εντομοκτόνο. Θα πρέπει επίσης να τηρηθούν οι οδηγίες της ετικέτας του σκευάσματος με ιδιαίτερη έμφαση στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα μεταξύ τελευταίου ψεκασμού και συγκομιδής ελαιοκάρπου.

Επίσης ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να δείξουν οι ελαιοπαραγωγοί σε ελαιώνες με αραιό καρπό ο οποίος πρέπει να συλλεχθεί κατά το δυνατό γρηγορότερα.

Υπενθυμίζουμε ότι για την παραγωγή ελαιολάδου που προορίζεται να πιστοποιηθεί ως «ΠΟΠ Καλαμάτα» απαγορεύεται η καταπολέμηση του δάκου με ψεκασμούς καλύψεως.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί  μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Δακοκτονίας στα τηλέφωνα 2721361206 και 2721095831.

ΔΑΟΚ Μεσσηνίας: Ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί δακοκτονίας-Ξεκίνησε η συγκομιδή-Τι να προσέξουν οι παραγωγοί
To Top