ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΔΑΟΚ Μεσσηνίας: Ενημέρωση για τις δακοκτονίες στο Νομό-Τι να προσέξουν οι παραγωγοί

H ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας, ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές της περιοχής μας ότι οι ψεκασμοί για την αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς είναι σε εξέλιξη. Στις περισσότερες τοπικές κοινότητες που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα έχουν γίνει δύο δολωματικοί ψεκασμοί ενώ σε κάποιες είναι σε πραγματοποιείται ο τρίτος.
Οι πληθυσμοί του δάκου κατά τη φετινή χρονιά, δεν ήταν γενικά υψηλοί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή την περίοδο, που οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, αυξημένοι πληθυσμοί παρατηρούνται σε παραθαλάσσιες περιοχές καθώς και σε περιοχές με υψηλή υγρασία.

Οι ελαιοκαλλιεργητές πρέπει να επισκέπτονται τα κτήματά τους και ιδίως στις περιπτώσεις που η παραγωγή είναι χαμηλή και ο καρπός μεγαλύτερου μεγέθους, να επεμβαίνουν και μόνοι τους με τα κατάλληλα εντομοκτόνα . Έχουν παρατηρηθεί ήδη κατά τόπους προσβολές από το έντομο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει οι παραγωγοί να είναι προσεκτικοί στη επιλογή του εντομοκτόνου και να τηρούν το διάστημα που απαιτείται από την επέμβαση έως την συγκομιδή. Σημειώνουμε, ότι για την παραγωγή ελαιολάδου ΠΟΠ επιτρέπονται μόνο δολωματικοί ψεκασμοί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επιτρεπόμενα στην ελιά εντομοκτόνα αλλά και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Δακοκτονίας στα τηλέφωνα 2721361206 και 2721095831.

ΔΑΟΚ Μεσσηνίας: Ενημέρωση για τις δακοκτονίες στο Νομό-Τι να προσέξουν οι παραγωγοί
To Top