ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Δακοκτονία: Με τη χρήση GPS έγιναν φέτος οι ψεκασμοί στη Μεσσηνία- Σε ποιές κοινότητες απαιτείται επιπλέον ψεκασμός

Τι ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος για το Πρόγραμμα δακοκτονίας

Το ετήσιο πρόγραμμα δακοκτονίας βρίσκεται σε εξέλιξη και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Φέτος χρησιμοποιήθηκε ένα μέρος των νέων τεχνολογιών, GPS, ροόμετρα κλπ., καθώς και κατάλληλα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα, μετά την επιπλέον χρηματοδότηση του φετινού προγράμματος με ποσό 1,5 εκ. ευρώ, η Περιφέρεια προμηθεύθηκε 177.460 λίτρα φυτοπροστατευτικού Spinosad. Η προμήθεια αυτή, η οποία αξιοποιήθηκε εν μέρει φέτος, καθώς και η εξέλιξη των νέων τεχνολογιών αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες δακοκτονίας, ενώ οι υπηρεσίες είναι προετοιμασμένες για το επόμενο έτος.

Αυτό όμως που απαιτείται να διεκδικήσουμε είναι η χρηματοδότηση για την διενέργεια τεσσάρων τουλάχιστον ψεκασμών, όπως εκτιμούν και οι αρμόδιες υπηρεσίες. Ήδη με πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενεργοποιήθηκε το δικαίωμα προαίρεσης των συμβάσεων δακοκτονίας, ώστε να υλοποιηθεί επιπλέον ψεκασμός στις κοινότητες που κρίθηκε ότι απαιτείται.

Οι κοινότητες αυτές είναι: Μάνεση, Κορομηλιά, Παλαιόκαστρο, Κεφαλόβρυσο, Νεοχώρι Αριστομένους, Δραϊνα, Μαγγανιακό, Κλήμα, Μαθία, Πετρίτσι, Ελληνοεκκλησιά, Κουρτάκι, Μηλιώτη, Βλάση, Πουλίτσι, Κουτίφαρη, Αριστομένη, Τρίκορφο, Πλατανόβρυση, Αρσινόη, Αρχαία Μεσσήνη, Πιλαλίστρα, Σπιτάλι, Δολοί και Παπαφλέσσα.

Δημοφιλέστερα

To Top