Υγεία

Covid: Διαγράφονται τα πρόστιμα στους ηλικιωμένους που δεν εμβολιάστηκαν

«Η εποχή της σύγκρουσης, ιδεολογικής, πολιτικής, έχει έρθει η ώρα να τελειώσει» είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για το θέμα του εμβολίου κατά της Covid-19
Διαγράφονται τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε όσους ηλικιωμένους δεν έκαναν τον εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όπως είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας για την έξαρση της covid-19, της γρίπης και των άλλων ιώσεων.

Ο υπουργός, από την πρώτη στιγμή, τόνισε την τεράστια σημασία του εμβολιασμού. «Συμπέρασμα πρώτο είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού, τόσο για τη γρίπη όσο και για την covid-19. Το θέμα του εμβολιασμού δίχασε. Στην ένταση των στιγμών χωριστήκαμε σε εμβολιαστές και αντιεμβολιαστές, τσακωθήκαμε, χαλάσαμε τις καρδιές μας. Κατά τη γνώμη του υπουργείου και τη δική μου αυτή η εποχή της σύγκρουσης, ιδεολογικής, πολιτικής, έχει έρθει η ώρα να τελειώσει» είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό. «Το εμβόλιο του covid είναι ένα ακόμα εμβόλιο που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε, είναι περισσότερο δοκιμασμένο από οποιοδήποτε άλλο και είναι απολύτως βέβαιο ότι όσοι το κάνουν σώζουν τη ζωή τους στα σίγουρα. Το υπουργείο θα κάνει μεγάλη καμπάνια για να πείσουμε και τον πλέον δύσπιστο για την αξία, για τη δημόσια υγεία, να κάνει το εμβόλιο αυτό».

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη διαγραφή προστίμων στους ηλικιωμένους. «Στα πλαίσια της συμφιλίωσης και της λήξης της σύγκρουσης εισηγηθήκαμε και καταθέσαμε νομοθετική πρωτοβουλία, που έγινε δεκτή, για να διαγράψουμε τα πρόστιμα στους ηλικιωμένους […] Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι. Ο ετήσιος εμβολιασμός πρέπει να γίνει ρουτίνα, ιδιαίτερα για τους ευάλωτους» είπε και συμπλήρωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα εμβολιαστικά κανάλια όπως και για το εμβόλιο της γρίπης, αν είναι δυνατόν και τα φαρμακεία.

Δημοφιλέστερα

To Top