Μουσική

Chrysoula K. & Púrpura το Σάββατο 22/6 στη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών Β.Καρέλια

ΜΕ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ “…ΜΕ ΦΩΣ ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”
Στον προαύλιο χώρο του εκθεσιακού χώρου του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας που στεγάζει την “Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών Βικτωρία Γ. Καρέλια” επί της οδού Σταδίου 64 στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά, κύκλος θερινών εκδηλώσεων με τίτλο “…με φως καταμεσής του κόσμου…”.
Η πρώτη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου και ώρα 21.30, θα φιλοξενήσει το γυναικείο συγκρότημα Chrysoula K. & Púrpura , με ένα πρόγραμμα που θα μας ταξιδέψει από τις ελληνικές ακτές μέχρι τις χώρες των Κελτών, την Πορτογαλία, έως και την εξωτική Αργεντινή.

Με μία παράδοξη μίξη μουσικών οργάνων – κανονάκι και λαούτο από την ελληνική παράδοση και τις ορχήστρες της Ανατολικής Μεσογείου, φλάουτο και τσέλο από τη συμφωνική ορχήστρα και τη λόγια μουσική της Δύσης- το σχήμα δημιουργεί το κατάλληλο σκηνικό για μία μουσική περιπέτεια έξω από τα συνηθισμένα.

Οι Chrysoula K. & Púrpura έχουν διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία τεσσάρων χρόνων, η οποία περιλαμβάνει εμφανίσεις στο εξωτερικό (Αυστρία, Φινλανδία, Αυστραλία) και συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς εντός και εκτός Ελλάδας.

Το σχήμα αποτελούν οι :

Xρυσούλα Κεχαγιόγλου : φωνή
Έφη Ζαιτίδου : κανονάκι , φωνή
Μαρία Πλουμή : λαούτο, φωνή
Σοφία Σερέφογλου : φλάουτο
Έλσα Παπέλη : βιολοντσέλλο

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : Στο κτίριο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας ‘’Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών Βικτωρία Γ. Καρέλια ‘’ , από Τρίτη 18 Ιουνίου κατά την διάρκεια λειτουργίας του χώρου της Έκθεσης.
Τηλ. 2721086923
Τιμή εισιτηρίου : 20ευρώ
Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Chrysoula K. & Púrpura

Το γυναικείο συγκρότημα Chrysoula K. & Púrpura ξεκίνησε την πορεία του το Δεκέμβριο του 2014 στην Αθήνα, με ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει δημιουργίες των μελών του, καθώς και μουσικές από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Αργεντινή, την κέλτικη και την αραβική παράδοση.

Ο ήχος του σχήματος συνδυάζει στοιχεία από την κλασική μουσική και τις μελωδίες της «έθνικ» σκηνής. Το αποτέλεσμα είναι μια πρωτότυπη προσέγγιση των Μουσικών του Κόσμου με βασικό άξονα το συγκερασμό ανάμεσα στις τόσο διαφορετικές κουλτούρες.

Τα μουσικά όργανα που επιλέχθηκαν για την παρουσίαση των Chrysoula K. & Púrpura στο κοινό και η ελαφρώς παράδοξη μίξη τους -κανονάκι και λαούτο από την ελληνική παράδοση και τις ορχήστρες της Ανατολικής Μεσογείου, φλάουτο και τσέλο από τη συμφωνική ορχήστρα και τη λόγια μουσική της Δύσης- συνθέτουν το κατάλληλο σκηνικό για πειραματισμό και αναπάντεχες μουσικές συναντήσεις.

Στις συνεργασίες του σχήματος περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το baroque κουιντέτο Ortensia, το συγκρότημα κέλτικης μουσικής Noriana, το συγκρότημα ανατολικής αυτοσχεδιαστικής μουσικής Kryfto Trio και ο Haig Yazdjian. Δισκογραφικά, οι Púrpura έχουν συμπράξει με τον Θοδωρή Κουέλη και τον Αλέξανδρο Καψακαβάδη.

Το 2018 κυκλοφόρησε στην Αυστραλία, και αργότερα διαδικτυακά, τον πρώτο του δίσκο με τίτλο το όνομα του σχήματος.

Το σχήμα έχει συμμετοχές σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε διεθνείς διοργανώσεις σε όλον τον κόσμο (Αυστρία 2017, Φινλανδία 2018), με πιο σημαντική στιγμή την περιοδεία του στην Αυστραλία τo 2018, όπου εμφανίστηκε, μεταξύ άλλων, στο Ρεμπέτικο Festival της Μελβούρνης, στο Greek Festival of Sydney, στο Cobargo Folk Festival και στο Canberra National Folk Festival. Το σχήμα συνέπραξε επί σκηνής με μερικούς από τους σημαντικότερους Ιρλανδούς μουσικούς παραδοσιακής μουσικής, όπως o Neil Hannah, ο Donal O’ Conor και o John McSherry.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Χρυσούλας Κεχαγιόγλου, αλλά και μουσικές από την Ελληνική, την κέλτικη παράδοση και, γενικότερα, τις παραδόσεις του κόσμου, ταξιδεύοντάς μας από τις ακτές της Αττικής μέχρι την Πορτογαλία, την Αργεντινή και το Αζερμπαϊτζάν.

To Top