ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσός: “Αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας για τα ατοπήματα στη δημόσια Διοίκηση και όχι οι εφημερίδες και τα κανάλια”

Την κάτωθι επιστολή μας απέστειλε ο δικηγόρος Χρήστος Χρυσός, σύζυγος της υποψηφιας περιφερειακής συμβούλου Νίνας Δράκου, με την ακόλουθη επισήμανση: “Όπως βλέπετε στο προωθημένο ηλεκτρονικό μήνυμά μου προς την εφημερίδα Ελευθερία και τον τηλεοπτικό σταθμό BEST TV, τους απέστειλα στις 21/5/2019 ην συνημμένη επιστολή μου, αιτούμενος την δημοσίευσή της το επόμενο 48ωρο, δηλαδή μέχρι σήμερα, δηλώνοντας συνάμα ότι δέχομαι κάθε καλόπιστη και τεκμηριωμένη κριτική. Ουδεμία ανταπόκριση επήλθε από πλευράς τους, μήτε καν τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου, για να μου εξηγήσουν το λόγο της άρνησής τους. Προς τούτο αποστέλλω την επιστολή μου προς εσάς, αιτούμενος την δημοσίευσή της, δεχόμενος τον σχολιασμό ότι οι παραπάνω αποδέκτες σιωπηρά αρνήθηκαν την δημοσίευσή της, αποδεχόμενοι κατ’ αυτόν τον τρόπο τις αιτιάσεις μου για την επιλεκτική συμπεριφορά τους υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Νίκα”.

Ακολουθεί η επιστολή του Χρήστου Χρυσού:

“Προς ΜΜΕ 1) Best TV και 2) Εφημερίδα Ελευθερία,
Ονομάζομαι Χρήστος Χρυσός και προς αποφυγή ερωτήσεων και παρερμηνειών είμαι σύζυγος της Λαμπρινής (Νίνας) Δράκου, υποψηφίας περιφερειακής συμβούλου με την παράταξη ‘Νέα Πελοπόννησος’ του Πέτρου Τατούλη και προσωπική μου επιλογή είναι ο Πέτρος Τατούλης.
Τον τελευταίο καιρό και μετά την κατά κοινή ομολογία σίγουρη επικράτηση του προαναφερόμενου στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, παρακολουθώ την αήθη επίθεση που κάνετε προσωπικά στον Πέτρο Τατούλη και την παράταξή του. Επειδή λοιπόν επαίρεστε περί της ελευθερίας του τύπου και του λόγου, δράττομαι της ευκαιρίας να πω δυο λόγια, απλά. Τον τελευταίο καιρό στα πλαίσια ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού, όπως συνηθίζουμε να λέμε, μετέρχεστε διαφόρων δημοσιευμάτων ατομικά κατά του Πέτρου Τατούλη αναφορικά με δήθεν επί πληρωμή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου απόσπαση της συζύγου του και άλλα τοιαύτα, με αντικειμενικό σκοπό κατά την άποψή μου να πληγεί η ανοδική του πορεία και η τελική επικράτησή του στις προσεχείς εκλογές.

Πρόσφατα ένας συνάνθρωπός μας απέθανε από την εμμονή του δημάρχου και διαφαινόμενου εκλεκτού σας κ. Νίκα να μεταφέρει το έθιμο του σαϊτοποπολέμου από το γήπεδο του Μεσσηνιακού στο δημοτικό πάρκιγκ της πόλης, χωρίς μέτρα ασφάλειας, αν και ο ίδιος τις προηγούμενες μέρες στην συνέντευξη τύπου καυχιόταν για τη λήψη τους και καλούσε τον κόσμο σε μαζική αυτοκτονία δια της παρουσίας τους, για να λάβει τα εύσημα της τυχόν επιτυχούς εκδήλωσης, που θα ισοδυναμούσε με τη μη απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Και όταν «απέδρασε» τεχνηέντως, για να περισώσει, όπως μπορούσε, τον προεκλογικό του αγώνα, εσείς ουδεμία αναφορά κάνατε στις εκ του νόμου αντικειμενικές ευθύνες του ως δημάρχου και ως εκ του δήμου εκπροσώπου και άρχοντος, που δεν έχει εκχωρήσει τις ευθύνες του προς τρίτους για το έθιμο αυτό και ότι κακώς δεν κλήθηκε εξαρχής ως άμεσα υπεύθυνος για την απώλεια του συνανθρώπου μας. Και να μην επεκταθώ στις μέλλουσες μεγάλες οικονομικές συνέπειες του Δήμου Καλαμάτας, που θα προκύψουν από την εγκληματική αμέλεια κάποιων. Αντ’ αυτού επιλέγετε την σιωπή και προσπαθείτε να πλήξετε τον αντίπαλό του για προφανείς σκοπούς. Αυτό λέγεται ελευθερία και ανεξαρτησία του λόγου και του τύπου ή έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση; Μάλλον είχατε στη δημοσιογραφία κακούς δασκάλους ή καθόλου δασκάλους στο παρελθόν.

Εκτός και αν η ανθρώπινη ζωή έχει μικρότερη σημασία από την εκλογή του Περιφερειάρχη, για λόγους που ο καθένας καταλαβαίνει. Λοιπόν ασχοληθείτε πρώτα και αρθρογραφήστε και να πληροφορήσετε τον κόσμο ότι μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας ο κ. Νίκας προφανώς θα καταστεί ΥΠΟΔΙΚΟΣ (προς αποφυγή παρερμηνειών ενημερώνω ότι η λέξη αυτή σημαίνει κυριολεκτικά ‘κατηγορούμενος, ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε δίκη και δεν έχει ακόμα δικαστεί’ και μεταφορικά ‘αυτός που βαρύνεται με κατηγορίες, που θεωρείται υπεύθυνος για κάτι’) για το θάνατο του αειμνήστου Θεοδωρακάκη με γνώμονα τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και μετά ποιός είναι υπόλογος και παράνομος περί οικονομικών θεμάτων (π.χ. αποσπάσεως της συζύγου του κλπ.). Διότι το πρώτο κριτήριο επιλογής είναι ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και μετά στα χρήματα. Βέβαια όλοι να κάτσουν στο σκαμνί για ό,τι έχουν παράνομα διαπράξει, ακόμη και ο Πέτρος Τατούλης, εάν έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Και έχω μάθει από την εργασία μου ότι αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας και η ποινική δικαιοσύνη να ερευνούν τυχόν ατοπήματα στη δημόσια διοίκηση και να διώκουν αυτά και ουχί οι στήλες των εφημερίδων και των καναλιών, όπως νομίζουν, μεταβαλλόμενα αυτά σε δήθεν διώκτες του εγκλήματος και προστάτες το δημοσίου συμφέροντος. Και εκεί (δικαιοσύνη) όλοι καλούμαστε να απευθυνόμαστε, προσκομίζοντας και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, που έχουμε.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Ελπίζω η επιστολή μου να τύχει δημοσίευσής σας αμισθί και όχι ζητώντας αντίτιμο, όπως συνηθίζεται προεκλογικά.

Με εκτίμηση,
Χρήστος Χρυσός
Δικηγόρος

Χρυσός: “Αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας για τα ατοπήματα στη δημόσια Διοίκηση και όχι οι εφημερίδες και τα κανάλια”
To Top