ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσομάλλης: Με ρεαλιστικές πολιτικές η κυβέρνηση της ΝΔ δημιουργεί ανάπτυξη

«Η πολιτική δεν είναι ποιητικός ιδεαλισμός, αντίθετα είναι ρεαλιστική σοφία της καθημερινότητας, για να επικαλεστώ και τον νομπελίστα Μαχφούζ. Πρέπει να ασκείται με ρεαλισμό και να διαμορφώνεται με βάση τις ανάγκες που καλείται να καλύψει», σημείωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης κατά την παρέμβασή του στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
«Αυτό ακριβώς κάνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης με το σημερινό νομοσχέδιο, εισάγοντας μία σειρά διατάξεων που στόχευση έχουν να βελτιώσουν περισσότερο τη λειτουργία της αγοράς, να βελτιώσουν το επενδυτικό κλίμα, την εικόνα και τη θελκτικότητα της χώρας ως προς τους επενδυτές».
Όπως τόνισε πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου μακριά από παρεμβάσεις στην αγορά και την ελεύθερη οικονομία, που προσφέρει λύσεις και εργαλεία, με στόχο να προσελκύσει και να ενισχύσει επενδύσεις, να βελτιώσει το επιχειρηματικό κλίμα και κυρίως να αναδείξει τον ρόλο του κράτους ως δημιουργού ίσων ευκαιριών και παράλληλα ελεγκτή των οικονομικών προσπαθειών.
«Δεν είναι τυχαίο ότι οι προσπάθειες του Υπουργείου Ανάπτυξης τον τελευταίο χρόνο έχουν φέρει απτά αποτελέσματα. Άνοδος εννέα θέσεων για τη χώρα μας στο διεθνή πίνακα ανταγωνιστικότητας, την καλύτερη θέση στην τελευταία δεκαετία. Και μόλις προχθές άνοδος έξι θέσεων στον παγκόσμιο δείκτη άμεσων ξένων επενδύσεων, στην εικοστή ένατη θέση για το 2019 που είναι η καλύτερη θέση για τη χώρα μας εδώ και έντεκα χρόνια», είπε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.
Αναφερόμενος στη θεσμοθέτηση της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς, ο Μεσσήνιος βουλευτής παρατήρησε ότι: «Η αλήθεια είναι πως διακρίνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να καταπολεμηθεί το παραεμπόριο.
Αρέσει το παραεμπόριο στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Νομίζω για τους ίδιους λόγους που του αρέσουν τα παραμάγαζα, τα παραδικαστικά, το παρακράτος. Το έχουμε κατανοήσει όλοι. Να το ξέρετε, όμως, για όλα θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα. Έτσι και για το παραεμπόριο. Σας το είπε και ο Υπουργός, 600% περισσότεροι έλεγχοι τον τελευταίο χρόνο, 1200% αυξημένα τα πρόστιμα και συνεχίζουμε».
Ανάμεσα στις διατάξεις με θετικό πρόσημο, που περιλαμβάνουν αναπτυξιακά κίνητρα για στρατηγικές επενδύσεις και σχέδια, περιλαμβάνεται και η τεχνική ανασυγκρότηση των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων και η συνέχιση των πληρωμών προς τα «Ναυπηγεία Ελευσίνας» για την παράδοση των πυραυλακάτων, μια διάταξη κρίσιμη για τα εθνικά μας συμφέροντα ειδικά τις μέρες αυτές.
Σημαντικό τμήμα του σχεδίου νόμου αποτελούν οι ρυθμίσεις για την αναστροφή του brain drain στη χώρα μας. Η έκπτωση σε ποσοστό 100% των δαπανών επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας από το 30% που ισχύει σήμερα, η δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων και η παροχή φορολογικών και επενδυτικών κινήτρων αποτελούν σημαντικό εφαλτήριο θετικών εξελίξεων στην καινοτομία.
«Πρέπει να εξάρουμε την προσπάθεια του Υφυπουργού Χρ. Δήμα και να τον παροτρύνουμε να συνεχίσει να δίνει κίνητρα στον τομέα αυτό, ελπίζοντας ότι πολύ σύντομα, κύριε Υφυπουργέ, θα ακούμε για τα αποτελέσματα των καινοτόμων ερευνών των Ελλήνων επιστημόνων όχι από κάποια μακρινή χώρα, αλλά από εδώ, απ’ τον τόπο μας».

«Επιτέλους εδώ κι έναν χρόνο η χώρα μας διαθέτει μια πολιτική ηγεσία με σχέδιο, πυγμή και αποφασιστικότητα να διεκδικήσει όσα δικαιούται ο τόπος και ο ελληνικός λαός.

Με αποφασιστικότητα που δεν λυγίζει μπροστά σε απειλές και κομπορρημοσύνη, με συγκεκριμένα και συντονισμένα βήματα αντιμετωπίζει κάθε απειλή και διαμορφώνει το μέλλον του τόπου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι προς όφελος της χώρας πάνω απ’ όλα – και σκεφτείτε το αυτό – ν’ αφήσετε κατά μέρος το κενό περιεχομένου αντιπολιτευτικό σας μένος και αντικειμενικά να στηρίξετε τις καλές προσπάθειες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως η σημερινή που εισηγείται το Υπουργείο Ανάπτυξης» κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

To Top