ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσομάλλης: “Η μερική απασχόληση κρατάει σε ομηρία τα όνειρα των νέων της χώρας”

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΙΛΤΟΥ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ “ΕΠΕΝΔΥΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”

Ως το «νομοσχέδιο της κοινής λογικής» χαρακτήρισε ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ένα νομοσχέδιο που δίνει λύσεις και σταματά την ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών, που έκαναν το «λάθος» να θέλουν να επενδύσουν το υστέρημά τους στη χώρα τους.

«Σε μια χώρα που οι άμεσες ξένες επενδύσεις αναλογούν στο 1,9% του ΑΕΠ και έχουν μειωθεί πολύ περισσότερο από 60% τη τελευταία δεκαετία, οι διατάξεις του νομοσχεδίου δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι αναμενόμενες διορθωτικές κινήσεις για να μπουν οι βάσεις, ώστε να εισέλθει η χώρα σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης και να αποκαταστήσει την κανονικότητα της, ειδικά έπειτα από 4.5 χρόνια ιδεοληπτικών πολιτικών της παράταιρης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», τόνισε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Όπως παρατήρησε, «αντιβαίνει στην κοινή λογική σε μία τέτοια χώρα, όπως η Ελλάδα, να λιμνάζουν 2500 επενδυτικά σχέδια επί χρόνια σε δημόσιες υπηρεσίες προς έγκριση ολοκλήρωσης. Αυτά απελευθερώνουμε με το νομοσχέδιο. Επενδυτικά σχέδια, που σημαίνουν δουλειές, έσοδα για το κράτος, ανάπτυξη. Επενδυτικά σχέδια που δεν αφορούν μεγαλοεπιχειρηματίες, ούτε ολιγάρχες, ούτε βέβαια έχουν στον πυρήνα τους την εφαρμογή ενός εργασιακού μεσαίωνα».

Σημείωσε ότι με το νομοσχέδιο η χώρα κάνει το βήμα προς την ορθή εποπτική, επιτελική λειτουργία του κράτους, αντιμετωπίζεται η Λερναία Ύδρα της γραφειοκρατίας, που κοστίζει και χρόνο και χρήμα στους συμπολίτες μας επενδυτές, επιταχύνεται η δικαστική διαδικασία με την υποχρεωτική ηλεκτρονική κατάθεση και επίδοση δικογράφων και άλλων εγγράφων στα διοικητικά δικαστήρια και στο ΣτΕ, αντιμετωπίζεται δραστικά η τεράστια καθυστέρηση των δημοσίων υπηρεσιών να απαντούν σε επενδυτικά αιτήματα. Καθυστέρηση, που συνεπάγεται ταυτόχρονα καθυστέρηση στη λειτουργία της αγοράς, στην καταβολή αμοιβών, στην κίνηση του χρήματος γενικότερα. Χαρακτήρισε, δε, απολύτως αναγκαία την καθιέρωση του ενιαίου ψηφιακού χάρτη, που θα ξεκαθαρίσει το τι επιτρέπεται και πού για όποιον θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα και θα λυτρώσει επενδυτές, επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες από τον σισύφειο και συχνά μάταιο μαραθώνιο επισκέψεων σε υπηρεσίες και Υπουργεία, προκειμένου να διευκρινίσουν τις περιβαλλοντικές, αρχαιολογικές, πολεοδομικές ή άλλες δεσμεύσεις των ακινήτων τους.

«Οι παρεμβάσεις του νομοσχεδίου στον τομέα της εργασίας είναι μακριά από ιδεοληπτικές συμπληγάδες, όπως θέλουν να μας πουν οι κύριοι της Αντιπολίτευσης, και έχουν στον πυρήνα τους την κοινή λογική», επισήμανε ο βουλευτής Μεσσηνίας. «Γιατί είναι κοινή λογική η αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και η θεσμοθέτηση κινήτρων για την πλήρη απασχόληση των εργαζομένων και όχι τη μερική που άνθησε επί των ημερών σας, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Η σημερινή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα στο πλαίσιο του φιλελευθερισμού και των κοινωνικών αξιών, που αυτός πρεσβεύει, ενισχύει και στηρίζει την επιχειρηματικότητα, αλλά δεν συμβιβάζεται με λογικές εργασιακού μεσαίωνα και καταστρατήγησης των κανόνων και υποχρεώσεων των κοινωνικών εταίρων».

«Για εμάς, ο στόχος είναι ένας: Καλά αμειβόμενες δουλειές για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες και η μερική απασχόληση δεν εξυπηρετεί αυτόν τον στόχο. Αντίθετα, κρατάει σε ομηρία τα όνειρα των νέων αυτής της χώρας. Επομένως, κάθε κίνητρο προς την πλήρη απασχόληση είναι η ελπίδα κάθε νέου για την επίτευξη των ονείρων του», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

To Top