ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσομάλλης: Για τη ΝΔ ο σεβασμός της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης είναι μονόδρομος

«Παραλάβαμε μια Δικαιοσύνη με τραυματισμένο κύρος», σημείωσε με έμφαση ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, κατά την παρέμβαση του στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο της συζήτησης σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση 4 ευρωπαϊκών Οδηγιών.

"Προσπαθήσατε να την καταλάβετε και εν μέρει το πετύχατε, με κατεξοχήν εμβληματική τη συστηματική παρέμβασή σας μέσω του περιβόητου “Ρασπούτιν”, όχι μόνο στη σκευωρία Novartis,  αλλά όπως αποκαλύπτεται και σε πλειάδα άλλων υποθέσεων», συμπλήρωσε.

Όπως παρατήρησε, πιστή στο δόγμα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιδίωξε να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, εργαλειοποιώντας μέρος της δικαστικής εξουσίας. «Μαρξιστές είστε, βέβαια, και η κατάκτηση των αρμών της εξουσίας είναι στον πυρήνα της ιδεολογίας σας. Οι αστοί, όμως, σας πήραν είδηση και δεν καταφέρατε να τους δώσετε το σκοινί με το οποίο θα κρεμόντουσαν. Συνειδητοποιήσατε τι κάνατε; Τραυματίσατε το αποκούμπι του πλέον ανίσχυρου πολίτη, δηλαδή τραυματίσατε το δίκαιο στην προσπάθειά σας να τελειώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους.

Και δεν το καταφέρατε γιατί υπάρχουν ακόμα δικαστές με συνείδηση, γιατί υπάρχουν ακόμα δικαστές στο Βερολίνο. Γνωρίζετε, όμως, τι λέει ο κόσμος; “Αν τη στήσανε με το τίποτα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Παναγιώτη Πικραμένο, σε πρώην Πρωθυπουργούς, τότε εγώ πού θα πάω να βρω το δίκιο μου, για ποια Δικαιοσύνη μιλάμε”;».

Όπως ανέφερε ο Μεσσήνιος βουλευτής το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης της ΝΔ θωρακίζει τη Δικαιοσύνη, λαμβάνοντας στενά υπόψη τις προτάσεις των δικαστικών λειτουργών και των ενώσεών τους και επιλύοντας έτσι διαχρονικά οργανικά ζητήματα. Κυρίως όμως επιτυγχάνει να αντιμετωπίσει το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη στον τόπο μας, αυτό της καθυστέρησης απονομής της. «Η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης ισοδυναμεί με άρνηση απονομής δικαιοσύνης» τόνισε ο Μίλτος Χρυσομάλλης. «Δυστυχώς, το ζούμε στη χώρα μας, όπου χιλιάδες υποθέσεις εκκρεμούν και για να τελεσιδικήσουν χρειάζονται επτά και οκτώ χρόνια, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να διεκδικεί θλιβερές πρωτιές στην Ευρώπη». Οι νέες οργανικές θέσεις δικαστών που νομοθετούνται αποτελούν σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των καθυστερήσεων. Εξίσου σημαντικό βήμα είναι και η βελτίωση του επιστημονικού επιπέδου των νέων ειρηνοδικών με τη θεσμοθέτηση της εκπαίδευσής τους στη Σχολή Δικαστών.

Τέλος, ο βασικός κορμός του νομοσχεδίου, η ενσωμάτωση τεσσάρων ευρωπαϊκών Οδηγιών, που εκκρεμούσαν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είναι προϊόν των σχετικών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών που είχε συστήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Παραλάβαμε μια Δικαιοσύνη πολυτραυματία. Με τη σημερινή νομοθετική πρωτοβουλία, η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι σέβεται το ρόλο της, αποδεικνύει ότι σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και τη γνώμη των λειτουργών της. Αποδεικνύει ότι μπορεί να δώσει τα εργαλεία και τα μέσα εκείνα στους δικαστικούς λειτουργούς για να φέρουν εις πέρας το λειτούργημά τους και να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό. Κυρίως, όμως, αποδεικνύει ότι η εκτελεστική εξουσία επέστρεψε από την παρεκτροπή της προηγούμενης τετραετίας, όταν ο τότε Πρωθυπουργός προσπαθούσε να προκαταβάλει αποφάσεις δικαστών και οι τότε Υπουργοί ζητούσαν ενημέρωση για την πορεία ανακρίσεων τηλεφωνικά ή με αυτοπρόσωπη παρουσία ακόμα και στον Άρειο Πάγο».

«Καταλαβαίνω την ανάγκη σας, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ,  να επικαλεστείτε ότι όλοι ίδιοι είμαστε, αλλά δεν είμαστε και ο ελληνικός λαός το γνωρίζει πλέον. Για μας η απόλυτη προσήλωση στη διάκριση των εξουσιών, ο σεβασμός της προσωπικής και της λειτουργικής ανεξαρτησίας του δικαστή είναι μονόδρομος», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

 

 

Δημοφιλέστερα

To Top