ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Χρυσομάλλης: Απελευθερώνεται το κυνήγι των αγριογούρουνων καθ’ όλο το έτος

Αγριόχοιροι και ενίσχυση πατατοπαραγωγών στο επίκεντρο της παρέμβασης του Μίλτου Χρυσομάλλη

Η παρέμβαση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτου Χρυσομάλλη, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Παρασκευή 24/07/2020

«Η σημερινή είναι ημέρα θλίψης όχι μόνο για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία, αλλά για τους χριστιανούς σε όλο τον πλανήτη. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και η προσευχή σήμερα εκεί σηματοδοτεί την απόλυτη στροφή του Ερντογάν στον ισλαμισμό. Καταστρέφει τον κοσμικό χαρακτήρα ενός παγκοσμίου μνημείου, προσβάλλει το θρησκευτικό συναίσθημα δισεκατομμυρίων χριστιανών και όλα αυτά για να ικανοποιήσει τις εσωτερικές πολιτικές του ανάγκες. Η ιστορία όμως τιμωρεί όσους τολμούν να βάλουν το χέρι τους στην ακτίνα του τροχού της, για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, σημείωσε ότι χαρακτηρίζεται από την κοινή λογική και διεκπεραιώνει καταστάσεις της καθημερινότητας που ταλανίζουν και ταλαιπωρούν χρόνια τους αγρότες. «Ακούω μια γενική κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ, “αποσπασματικές οι διατάξεις” λέει “συγκολλητικές”, “δεν υπάρχει ξεκάθαρη στρατηγική”, “δεν διαθέτει αναπτυξιακή προοπτική, αλλά απλά διαχειρίζεται διοικητικά θέματα, στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής εικονικής πραγματικότητας”. Πού διαφωνείτε όμως; Τις διατάξεις για την απλούστευση των διαδικασιών για ίδρυση και λειτουργία μονάδων υδατοκαλλιέργειας, κτηνιατρείων, κτηνιατρικών κλινικών, εκτροφείων ζώων συντροφιάς και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων θα τις υπερψηφίσετε ή θα τις καταψηφίσετε; Τη θέσπιση ορίου πενήντα ημερών για την απάντηση της διοίκησης στο αίτημα αδειοδότησης, ένα πάγιο αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας, τη συμμερίζεστε; Τη θεσμοθέτηση του αδικήματος της ιχθυοκλοπής και ιχθυοκτονίας, που ταλανίζει έναν σημαντικό εξαγωγικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, με κλοπές και καταστροφές που έμεναν ατιμώρητες δεν θα την ψηφίσετε; Γιατί τελικά αυτή είναι η ουσία!».

Με αφορμή τις διατάξεις για το ανώτατο όριο αποζημίωσης για τον ΕΛΓΑ ο Μεσσήνιος βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να τροποποιήσει άμεσα τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ. «Προερχόμενος από έναν νομό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον πρωτογενή τομέα, θα ήθελα να σας ζητήσω να προχωρήσετε άμεσα και στην τροποποίηση του Κανονισμού Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛΓΑ, προκειμένου να συμπεριληφθούν νέα ασφαλιζόμενα αίτια, να υπολογιστούν οι νέοι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή και να καταστεί στο άμεσο μέλλον ο ΕΛΓΑ σύμμαχος και αρωγός των αγροτών μας και όχι ένα ακόμα εμπόδιο στη δύσκολη καθημερινότητα του Έλληνα αγρότη. Το οφείλουμε αυτό στους παραγωγούς, κύριε Υπουργέ».

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την απελευθέρωση του κυνηγιού του αγριόχοιρου καθ’ όλο το έτος. «Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τις αγροτικές περιοχές και για το οποίο είχα κάνει ήδη από πέρυσι σχετική ερώτηση για τη Μεσσηνία. Επιτέλους η διάταξη αυτή θα ανακουφίσει το πρόβλημα και θα επιτρέψει την αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος της αφρικανικής πανώλους».

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης πρότεινε, επιπλέον, την επαναφορά της αρμοδιότητας των δασαρχείων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί καλύτερα το ζήτημα των εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων και των δασικών χαρτών.

Τέλος, με αφορμή τις παρατηρήσεις της Αντιπολίτευσης για τις ενισχύσεις στους παραγωγούς, παρατήρησε: «Αυτά πείτε τα στους πατατοπαραγωγούς της Πελοποννήσου, που είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν αναλυτικά με τον κ. Υπουργό – και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό – για την ενίσχυσή τους με όρους διαφάνειας, αντικειμενικότητας και λογικής, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης. Και θα πάρουν ενίσχυση για πρώτη φορά από το 1991! Εικονική πραγματικότητα το λέτε εσείς αυτό, ή επιστροφή στο ρεαλισμό;».

«Κατανοώ ότι η επιτυχής διαχείριση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σάς εκνευρίζει αφάνταστα και έτσι προσπαθείτε να στήσετε μια εικονική πραγματικότητα. Σας εκνευρίζει αφάνταστα το γεγονός ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν τις προσπάθειες αυτής της Κυβέρνησης. Σας εκνευρίζει αφάνταστα ότι τελείωσε το ψέμα, τελείωσε η ξεδιάντροπη προσπάθειά σας να ελέγξετε τους αρμούς της εξουσίας, να ελέγξετε την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου για τους κολλητούς σας. Σας εκνευρίζει αφάνταστα ότι πλέον όλα αποκαλύπτονται και οδηγούνται στη δικαιοσύνη, αυτή που τόσο πολύ προσπαθήσατε να χειραγωγήσετε για τους δικούς σας σκοπούς», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης

To Top