ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα 2019: Εντυπωσιάζει ο στολισμός-Πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων

Εντυπωσιάζει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της Καλαμάτας. Με κομβικά σημεία την κεντρική πλατεία με το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα 47.000 λαμπάκια, την πλατεία 23ης Μαρτίου με τη σφαίρα-γίγας και την προκυμαία στο λιμάνι με το καράβι, η πόλη μπαίνει σιγά σιγά σε χριστουγεννιάτικο κλίμα. Για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο αλλά και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες παραχώρησαν το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της “Φάρις”, Παντελής Δρούγας, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου Καλαμάτας, Παναγιώτης Λαμπρινίδης και ο διευθυντής και μαέστρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, Κώστας Νικολέας

ΤΗΝ “ΥΠΟΓΡΑΦΗ” ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗ ΦΕΡΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Φέτος ο χριστουγεννιάτικος στολισμός φέρει την υπογραφή του διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου Καλαμάτας, Παναγιώτη Λαμπρινίδη, και ήδη η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είναι αισθητή. Εδώ και 15 ημέρες συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας στολίζουν την πόλη, αλλά και τις κοινότητες, στις οποίες άλλωστε άναψαν ήδη τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Μετά το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία της πόλης με νέα στολίδια και νέο ρομποτικό φωτισμό, φωτεινές κουρτίνες μπήκαν στην Αριστομένους, η γιγάντια χριστουγεννιάτικη σφαίρα- μια εικαστική δημιουργία επίσης του Παναγιώτη Λαμπρινίδη- με 10.000 λαμπάκια και την αναγραφή “Καλαμάτα” εγκαταστάθηκε σήμερα στην πλατεία 23ης Μαρτίου, ενώ για όσους έχουν περάσει από το Λιμάνι σίγουρα τις εντυπώσεις κλέβει ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο καράβι ύψους 7,5 μέτρων που έχει ήδη στηθεί.

ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ!

Την καλλιτεχνική πινελιά του έβαλε ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης και στην προκυμαία με το χριστουγεννιάτικο καράβι ύψους 7,5 μέτρων, και τα 6.000 λαμπάκια, να κερδίζει τις εντυπώσεις! Το καραβάκι των Χριστουγέννων, το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο έθιμο των Ελλήνων, σε μια άλλη εκδοχή, ένα ιστιοφόρο με τα λευκά του πανιά και οδηγό το αστέρι της Βηθλεέμ, αρμενίζει τα πέλαγα. Ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης έχει αποδώσει ακόμα και τα κύματα στην εικαστική του παρέμβαση.

Όπως μας δήλωσε, πρόκειται για μια σιδερένια κατασκευή που στήθηκε στην προκυμαία, στη βάση της οποίας μπήκε 1 τόνος άμμου, προκειμένου να είναι σταθερή και ανθεκτική σε ενδεχόμενες δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Το MessiniaLive βρέθηκε στην προκυμαία και πετύχαμε το συνεργείο που τοποθετούσε τα λαμπάκια. Όπως μας δήλωσε ο ηλεκτρολόγος Πάνος Τομαράς, τοποθετήθηκαν 6.000 λαμπάκια με μπλε φωτισμό για τη θάλασσα, κίτρινο για το σκαρί και λευκό φως για τα πανιά του ιστιοφόρου.

Το αποτέλεσμα όταν θα φωταγωγηθεί το καράβι θα πρέπει να είναι εντυπωσιακό, όπως βλέπουμε και στις δοκιμές φωτισμού που έγιναν ήδη! Η φωταγώγηση θα γίνει το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ.

ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΠΑΛΑ-ΓΙΓΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Η γιγαντιαίων διαστάσεων χριστουγεννιάτικη μπάλα αναμένεται να αποτελέσει το αξιοθέατο των εορτών, αφού εντυπωσιάζει με τις διαστάσεις της και τα 10.000 λαμπάκια που τοποθετήθηκαν για να την φωτίσουν! “Η Καλαμάτα συνεχίζει να είναι χριστουγεννιάτικος προορισμός”, δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος, επαναλαμβάνοντας ότι φέτος ο Δήμος δίνει έμφαση στη συμμετοχικότητα, επιδιώκοντας την άμεση εμπλοκή των πολιτών. Έτσι ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την “καλύτερη βιτρίνα” της πόλης ενώ σε εξέλιξη είναι και ο διαγωνισμός για το “καλύτερο χριστουγεννιάτικο σχολικό δέντρο”, με τα σχολεία του Δήμου να έχουν ήδη ενημερωθεί.

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο στολίδι της πόλης, η χριστουγεννιάτικη μπάλα, θα φωταγωγηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ: “ΕΧΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ”

Για τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες μίλησε ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης, λέγοντας ότι τα Χριστούγεννα είναι η εποχή να αλλάξουμε τη διάθεσή μας και να προσπαθήσουμε για λίγο να γίνουμε μικρά παιδιά! Αναφέρθηκε λοιπόν στη χριστουγεννιάτικη μπάλα, στον κώνο-χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία και στο καραβάκι στην προκυμαία.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ

Παράλληλα, προανήγγειλε τη μεγάλη έκθεση έργων των παιδιών του Εικαστικού Εργαστηρίου Καλαμάτας που θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Έκθεση που θα διαρκέσει 20 ημέρες και θα έχει εκατοντάδες έργα παιδιών της πόλης. “Το Μέγαρο βρίσκει τη χρήση του όταν παρουσιάζουμε έργα των παιδιών της πόλης μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ DISNEY” Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Για τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει η Φιλαρμονική Καλαμάτας ενημέρωσε ο μαέστρος Κώστας Νικολέας. “Χριστούγεννα στη Disney” είναι ο τίτλος της μεγάλης χριστουγεννιάτικης συναυλίας που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 28 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει παιδικά κινηματογραφικά μούζικαλ που έχουν αγαπήσει τα παιδιά όπως FROZEN,Αλαντίν, Μοάννα, και άλλα. Αύριο το απόγευμα, στις 19.00, η Φιλαρμονική Καλαμάτας θα δώσει μια συναυλία στα πλαίσια του ανάμματος του δέντρου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης!
Έργα των Queen, της Disney, καθώς και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες θα ακουστούν μέσα από τις φωνές των Στέλιου Καρπαθάκη και Μιράντας Λώμη

ΔΡΟΥΓΑΣ: ΦΩΤΑΓΩΓΕΙΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ- ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΛΟΥ

Στα σπιτάκια της πλατείας που δίνουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο τόνο αλλά και στο καρουζέλ και το τρενάκι στη νομαρχία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της “Φάρις” Παντελής Δρούγας. Έδωσε τις χριστουγεννιάτικες ευχές του και δήλωσε πως αύριο βράδυ μετά τη φωταγώγηση του δέντρου της κεντρικής πλατείας θα ακολουθήσει συναυλία από την Καλαματιανή τραγουδίστρια Μαλού Κυριακοπούλου.

 

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

 

To Top