ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστόπουλος: Παραιτείται από την Σχολική Επιτροπή για 7 λόγους

ΔΗΛΩΣΗ- ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΡΟΣ Κον Δήμαρχο Καλαμάτας

Κοιν: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Σχολική Επιτροπή – Σχολικές μονάδες

Κύριε Δήμαρχε,

Υποβάλλω την παραίτησή μου από αντιπρόεδρος της σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτ. Εκπαίδευσης Καλαμάτας.

Αποδέχτηκα την τιμητική πρότασή σας να αναλάβω καθήκοντα Αντιπροέδρου στο παραπάνω Ν. Π. ύστερα και από παρότρυνση του επικεφαλή του συνδυασμού “Καλαμάτα μπροστά” κου Β. Κοσμόπουλου, με γνώμονα πάντα τη θέση που έχουμε πως ο χώρος της εκπαίδευσης  απαιτεί συναίνεση και συλλογική προσπάθεια. 

Θέλησα  με την πείρα και τη γνώση του χώρου που υπηρετώ, να βοηθήσω στη βελτίωση των υποδομών και  να συμβάλλω, με τις μικρές δυνάμεις μου, στην όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία των σχολικών μονάδων Π.Ε.  του δήμου μας, προς όφελος της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μικρούς μαθητές.

Εξάλλου, από τη συμμετοχή μου στην επιτροπή τις 2 προηγούμενες θητείες, όλοι γνωρίζουν  τις προσπάθειες που έκανα στην κατεύθυνση ομαλής λειτουργίας των σχολείων.

Γρήγορα όμως διαπίστωσα:

  1. Ανυπαρξία σχεδίου ουσιαστικής λειτουργίας της σχολικής επιτροπής, αποκατάστασης των μικροζημιών  που καθημερινά απασχολούν τους διευθυντές και προϊστάμενες των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.
  2. Αδυναμία στο να καταρτίσει ένα σύστημα καταγραφής (πλατφόρμα) των αναγκών ώστε να εξοικονομείται χρόνος και χρήμα στην επίλυση αυτών.
  3. Αδιαφορία στο να διεκδικήσει πόρους ,  παρά την επιμονή μου, για τη χρηματοδότηση των σχολείων, η χρηματοδότηση δεν επαρκεί ούτε στα στοιχειώδη και η  σχολική επιτροπή παραμένει παθητικός θεατής.
  4. Έλλειμα συντονισμού και συνεργασίας ανάμεσα στις τεχνικές υπηρεσίες και τη σχολική επιτροπή για τη διαχείριση των προβλημάτων.
  5. Ανυπαρξία εξειδικευμένου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών.
  6. Άρνηση στην κάλυψη εξόδων των σχολείων από το Δήμο Καλαμάτας

    7.Αυτονόητο επίσης θεωρώ τη μη καταβολή αντιμισθίας στη διοίκηση και σε με ότι με αφορούσε ο συνδυασμός που εκπροσωπώ έχει αποφασίσει η όποια αποζημίωση θα πήγαινε  στα σχολεία.

Οι καθαρίστριες έμειναν απλήρωτες για 2 μήνες με τις όποιες συνέπειες. 

Στη τελευταία συνεδρίαση προτάθηκε από τον πρόεδρο και ομόφωνα αποφασίστηκε, προσωρινά, η μεταφορά χρήματων από τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων για την πληρωμή των καθαριστριών,  συμφώνησα σε αυτό προκειμένου να πληρωθούν  οι καθαρίστριες και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους , παρότι η επιχορήγηση της σχολικής επιτροπής αφορά αποκλειστικά τη χρηματοδότηση των σχολείων. 

  Σημειώνω πως ο  μεγαλύτερος μισθός των καθαριστριών είναι 300 ευρώ!

Αυτή τη συμφωνία μου, ο κος πρόεδρος την εξέλαβε ως αδυναμία και στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες  διευθυντών για τη μείωση που παρατηρήθηκε, με έλλειμα ευθύτητας και για μικροπολιτικούς λόγους απαντούσε πως “ο Αντιπρόεδρος της σχολικής επιτροπής  και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Δασκάλων έκαναν την κατανομή”.

Ύστερα από τα παραπάνω κανένα περιθώριο συνεργασίας δεν υφίσταται και  για να σας διευκολύνω καταθέτω την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπροέδρου της Σχολικής Επιτροπής Μ.Π.Ε. Καλαμάτας.

Είναι αυτονόητο πως παραμένω μέλος του Δ.Σ. εκπροσωπώντας το συνδυασμό “Καλαμάτα μπροστά” που με υπέδειξε.

Καλαμάτα, 18/11/2019                                                                                                                            

Με εκτίμηση

Γιάννης Χριστόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Χριστόπουλος: Παραιτείται από την Σχολική Επιτροπή για 7 λόγους
To Top