ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρήση ναρκωτικών στο κέντρο της Καλαμάτας!

ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ – ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Σε στέκι χρήσης ναρκωτικών έχει μετατραπεί η πλατεία Δημαρχείου στο κέντρο της Καλαμάτας, με τους κατοίκους και τους περαστικούς από το συγκεκριμένο σημείο να γίνονται σχεδόν καθημερινά μάρτυρες, διακίνησης αλλά και χρήσης ουσιών.

Από νωρίς το πρωί, μέσα στο παρκάκι, απέναντι από το Ιστορικό Δημαρχείο, σε ένα σημείο που για πολλά χρόνια ήταν τόπος παραβατικότητας λόγω των φυτών και της βλάστησης που υπήρχε, τοξικομανείς κάθονται στην σκιά και προχωρούν σε «συναλλαγές» σε δημόσια θέα.

Λίγο μετά δεν διστάζουν να να προχωρήσουν σε χρήση, “σκληρών ενέσιμων ναρκωτικών, αλλά και χαπιών, αδιαφορώντας για το πολυσύχναστο σημείο. Μάλιστα όταν αποχωρούν σε κακή κατάσταση, αφήνουν πίσω τους ό,τι χρησιμοποίησαν…

Κάτοικοι κατήγγειλαν στο Messinialive ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα – νεαρά σε ηλικία – που συναναστρέφονται μεταξύ τους για αρκετό καιρό. Kάθονται εκεί, πίνουν καφέ, μιλάνε για αρκετή ώρα και περιμένουν τον διακινητή να φέρει το “πράμα“.

Μάλιστα κάποιες φορές λόγω της κατάστασης που βρίσκονται έχουν σημειωθεί και τσακωμοί μεταξύ τους ή με περαστικούς.
Η Αστυνομία μας είπαν “είναι ενήμερη για τα περιστατικά αυτά κι άλλες φορές επεμβαίνει – όπως έγινε σήμερα για να τους απομακρύνει, ενώ τις περισσότερες αδιαφορεί”.
Ίσως να φταίει και το νομικό πλαίσιο

Χρειάζονται βοήθεια…

Το βέβαιο είναι ότι τα συγκεκριμένα άτομα χρειάζονται βοήθεια και πρέπει να ενταχθούν σε θεραπευτικά “στεγνά» προγράμματα που ενδείκνυνται για όλα τα εξαρτημένα άτομα, πριν αυτά αποφασίσουν να ζητήσουν βοήθεια στο πρόγραμμα υποκατάστασης…

To Top