ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς παγοδρόμιο και Χριστουγεννιάτικο χωριό τα φετινά Χριστούγεννα στην Καλαμάτα

ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΑΡΟΥΖΕΛ 

Δεν θα λειτουργήσει φέτος το Χριστουγεννιάτικο χωριό στις εγκαταστάσεις του κεντρικού σταθμού του ΟΣΕ στο κέντρο της Καλαμάτας, παρά το γεγονός της αρχικής πρόθεσης  και συμφωνίας που είχε συναφθεί πέρσι, μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της επιχείρησης.

Η Κασσιανή Λαγανά εκδήλωσε και φέτος ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθεί, όπως τις δυο προηγούμενες χρονιές στον ίδιο χώρο, τον οποίο είχε βελτιώσει κατά πολύ με δικά της έξοδα, για να δημιουργηθεί το Χριστουγεννιάτικο Χωριό και το παγοδρόμιο. Η επιχειρηματίας διατηρούσε σχετικό της δικαίωμα για εκ νέου υπομίσθωση για 3 έτη, έχοντας ως μίσθωμα τις 11.000 ευρώ, για το χρονικό διάστημα που έκανε χρήση του χώρου, από 1η Δεκεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το συμφωνητικό μίσθωσης,  το μίσθωμα που εισέπραττε ο Δήμος Καλαμάτας  το αξιοποιούσε για βελτίωση των υποδομών του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Μιλώντας στο Messinialive τόνισε: “Έψαχνα να βρω τους αρμόδιους και ο ένας με παρέπεμπε στον άλλον! Ακόμα περιμένω να μου απαντήσουν υπεύθυνα. Μετά από αυτή την συνεργασία που είχαμε, και την προσφορά στον Δήμο Καλαμάτας, δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά. Λυπάμαι... Θα δραστηριοποιηθούμε σε 3 άλλες πόλεις που μας ήθελαν πραγματικά”.

Όμως, στις αρχές του καλοκαιριού ο δήμος Καλαμάτας αποφάσισε να λειτουργήσει στον ίδιο χώρο, θερινό κινηματογράφο ο οποίος μέχρι και σήμερα έχει περιφράξει μία σημαντική έκταση του σταθμού και έτσι ήταν αδύνατον να λειτουργήσει παράλληλα και το Χριστουγεννιάτικο χωριό “Μαγικό Χωριό” του Άη Βασίλη.
Το μόνο παρήγορο θα λέγαμε, που θα δώσει φως και κίνηση στον ερημωμένο εδώ και καιρό χώρο του σταθμού, είναι η λειτουργία τις επόμενες ημέρες μιας νέας επιχείρησης εστίασης και καφέ!
Στην πλατεία φέτος έχει πάρει άδεια για να λειτουργήσει μόνο ένα Καρουζέλ.

Χωρίς παγοδρόμιο και Χριστουγεννιάτικο χωριό τα φετινά Χριστούγεννα στην Καλαμάτα
To Top