ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς νερό η Καλαμάτα: Έσπασε η δεξαμενή στο Πήδημα-Πρωτοφανής η ζημιά, λέει ο Σύνδεσμος Ύδρευσης-Αγώνας δρόμου να αποκατασταθεί

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ μαζί με εργολάβους προκειμένου να αποκατασταθεί η σοβαρή ζημιά στη δεξαμενή Πηδήματος

Η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας (11:45)

Από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης διαπιστώθηκε το πρωί σήμερα, Τρίτη 30 Μαΐου 2023 σοβαρή βλάβη στο αγωγό Φ600, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή υδροδότησης προς τις δεξαμενές της πόλης. Μέχρι την αποκατάσταση της σοβαρής βλάβης αναμένεται να υπάρξει πολύωρη διακοπή στην υδροδότηση του Δήμου. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Στο αντλιοστάσιο του Πηδήματος εντοπίστηκε η βλάβη-Σοβαρό το πρόβλημα στη δεξαμενή

Σύμφωνα με πληροφορίες του MessiniaLive, η βλάβη εντοπίστηκε στο αντλιοστάσιο στο Πήδημα, σε αντλία που κάηκε. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ έσπευσαν εκεί από την πρώτη στιγμή, για να διαπιστώσουν τι συνέβη και να αποκαταστήσουν τη βλάβη, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για βλάβη επισκευάσιμη σε μερικές ώρες. Ωστόσο, λίγο αργότερα σε ενδελεχή έλεγχο που έγινε μέσα στη δεξαμενή Πηδήματος διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο, καθώς υπάρχει βλάβη εντός της δεξαμενής, και μάλιστα στη βάση της,  κάτι που εκτιμάται ότι θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο για να αποκατασταθεί.

Όρυγμα σε τμήμα της βάσης της δεξαμενής-Να παρακάμψουν τη δεξαμενή προσπαθούν τα συνεργεία ώστε να υδροδοτηθεί και πάλι η πόλη

Όπως διαπιστώθηκε έσπασε ένα τμήμα στη βάση της δεξαμενής που λειτουργούσε ως "καθαριστήριο" του νερού, με αποτέλεσμα να προκληθεί όρυγμα στο σημείο. Έτσι ακολούθησε μεγάλη απώλεια του νερού της δεξαμενής, με συνέπεια να διακοπεί ξαφνικά η υδροδότηση της πόλης. Ως αποτέλεσμα η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου να έχει μείνει χωρίς νερό. Ο λόγος που έγινε αυτή η εξαιρετικά σοβαρή ζημιά δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, και τι ήταν αυτό που προκάλεσε το πρόβλημα, στο τμήμα αυτό της δεξαμενής. Πιθανολογείται ότι λόγω γεωλογικού φαινομένου  υποχώρησε το έδαφος κάτω από τη δεξαμενή, με αποτέλεσμα να αποκοληθεί και να πέσει και τμήμα της βάσης της (περίπου 2x2 τμ). Ωστόσο, αυτό θα εκτιμηθεί από τους ειδικούς σε μεταγενέστερο χρόνο καθώς προέχει να επισκευαστεί η δεξαμενή και να αποκατασταθεί η υδροδότηση. Τώρα τα συνεργεία που βρίσκονται στο σημείο προσπαθούν να παρακάμψουν τη δεξαμενή,  και να υδροδοτήσουν μέσω άλλου τρόπου την πόλη. Η πρόσβαση πάντως στη δεξαμενή είναι δύσκολη, καθώς βρίσκεται σε λόφο πάνω από τον κεντρικό δρόμο και δεν υπάρχει πρόσβαση σε οχήματα. Με τη δεξαμενή να επισκευαστεί, όταν δεν θα υπάρχει πίεση χρόνου.

Νεότερη ενημέρωση από Δήμο Καλαμάτας (ώρα 13:00)

Σύνδεσμος Ύδρευσης: "Έσπασε η δεξαμενή ύδρευσης στο Πήδημα-Πρωτοφανής η ζημιά-Πολύωρη η διακοπή νερού"

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, από το Σύνδεσμο Ύδρευσης γίνεται γνωστό ότι, εντοπίστηκε τεράστια ζημιά στη βάση της δεξαμενής του Πηδήματος. Η βλάβη είναι εντός της δεξαμενής και δεν αφορά τον αγωγό μεταφοράς νερού Φ600, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί από τις Υπηρεσίες του Συνδέσμου.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Συνδέσμου Ύδρευσης, της ΔΕΥΑ Καλαμάτας και του Δήμου επιχειρούν σε συνεργασία με εργολάβους για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση της πρωτοφανούς ζημιάς.

Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ενώ δημοτικές υδροφόρες θα εξυπηρετήσουν μέχρι νεοτέρας τις ανάγκες του Νοσοκομείου Καλαμάτας και όχι μόνο. 

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Χωρίς νερό η Καλαμάτα: Έσπασε η δεξαμενή στο Πήδημα-Πρωτοφανής η ζημιά, λέει ο Σύνδεσμος Ύδρευσης-Αγώνας δρόμου να αποκατασταθεί
To Top