ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς μηχανήματα Seatrac από σήμερα η παραλία της Καλαμάτας

Ο ΦΟΒΟΣ ΜΙΑΣ ΞΑΦΝΙΚΗΣ ΚΙ ΕΝΤΟΝΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ

Ημέρα απεγκατάστασης σήμερα των δύο μηχανημάτων αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα Seatrac, τα οποία πράγματι εξυπηρέτησαν στο έπακρο τα άτομα με κινητικά προβλήματα στη πόλη και τους χάρισαν για άλλη μια χρονιά τη χαρά και την απόλαυση της θάλασσας.

Μετά την περσινή καταστροφή του ενός μηχανήματος από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Καλαμάτας αποφάσισε πριν από δυο εβδομάδες, να γίνει σήμερα η απεγκατάστασή τους, υπό το φόβο μιας πιθανής καταστροφής από έντονα κι απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα, παρά το γεγονός ότι η καλοκαιρία συνεχίζεται και θα μπορούσε να παραμείνει – τουλάχιστον το ένα από τα δύο – άλλες 2-3 εβδομάδες ακόμα.
Ειδικό συνεργείο έχει έρθει από την Πάτρα και αφαιρεί, παρουσία του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Βεργόπουλου, ένα ένα από τα κομμάτια τους, τα οποία θα αποθηκευτούν στο χώρο των συνεργείων του Δήμου, δίνοντας έτσι πρόωρο τέλος στα θαλάσσια μπάνια των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Να επισημάνουμε ότι το μηχάνημα στην Ανάσταση εδώ και κάποιες ημέρες δεν λειτουργούσε λόγω ενός προβλήματος και επειδή είχε ήδη αποφασιστεί η επικείμενη απεγκατάστασή του, δεν κρίθηκε σκόπιμο να επισκευαστεί.
Πάντως η κίνηση στη παραλία είναι αισθητά μειωμένη και δεν παρατηρείται ο συνωστισμός του Αυγούστου…

Χωρίς μηχανήματα Seatrac από σήμερα η παραλία της Καλαμάτας
To Top