ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησαν Μενδώνη και Γιατρομανωλάκης λίγο πριν την έναρξη του Φεστιβάλ Χορού λόγω… Λιγνάδη

Αποχώρησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού από το Μέγαρο Χορού, αμέσως μετά τις υπογραφές της προγραμματικής, για να μη δεχτεί δημόσια διαμαρτυρία για την αποφυλάκηση του Λιγνάδη 

Μπορεί να έφτασαν λίγο πριν τις 21:00 απόψε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας για την επίσημη έναρξη του 28ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας τόσο η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όσο κι ο Υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης, και προηγήθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για το ΔΗΠΕΘΚ μαζί με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΦΑΡΙΣ, όμως στις 21:20, κι ενώ τους περίμεναν για να ξεκινήσει το φεστιβάλ, αποχώρησαν και δεν παρακολούθησαν στην πρεμιέρα την παράσταση "Triptych" των Peeping Tom, όπως είχαν ανακοινώσει νωρίτερα!

Διαμαρτυρία για Λιγνάδη: "Οι βιαστές πρέπει να βρίσκονται στην φυλακή"


Ο χορευτής Πάνος Μαλακτός των Peeping Tom, μόλις ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη υπόκλιση της παράστασης, ξεδιπλώνει και δείχνει στο κοινό το πανό: «Rapists must be in Jail! / Οι βιαστές πρέπει να είναι στην φυλακή" .
Γιατί αποχώρησε πριν την παράσταση η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ
Σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive υπήρχε μια πληροφορία στην αστυνομική συνοδεία τους πως θα κάποιος  θα διατύπωνε δημόσια μέσα στην αίθουσα την διαμαρτυρία του για την έκβαση της δίκης Λιγνάδη.

'Eτσι κι έγινε στο τέλος της παράστασης, ένας χορευτής, άνοιξε ένα πανό που έγραφε στα αγγλικά "Οι βιαστές πρέπει να βρίσκονται στην φυλακή". 

Αποχώρησαν Μενδώνη και Γιατρομανωλάκης λίγο πριν την έναρξη του Φεστιβάλ Χορού λόγω… Λιγνάδη
To Top