ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χιουρέας: “Είναι στοίχημα για εμάς να οδηγήσουμε τη Μάνη στην επόμενη μέρα της ανάπτυξης”

Το όραμά του για τον Δήμο Δυτικής Μάνης ανέλυσε, μιλώντας στο MessiniaLive, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιώργος Χιουρέας. Με αφορμή τη συγκρότηση του Συνδυασμού του "Επόμενη Μέρα", ο υποψήφιος δήμαρχος δίνει το στίγμα του για όσα πρεσβεύει η ομάδα ανθρώπων που έχουν ταχθεί στο πλευρό του για να οδηγήσουν το Δήμο Δυτικής Μάνης σε μια νέα πορεία, αυτή της ανάπτυξης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γιώργος Χιουρέας είναι ένας 40χρονος επιχειρηματίας, γέννημα θρέμμα της περιοχής, που μαζί με μια ομάδα νέων επαγγελματιών της περιοχής, επιστημόνων, αγροτών, έμπειρων αυτοδιοικητικών, αλλά και νεότερων, αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία στον Δήμο Δυτικής Μάνης, καθώς έφτασε ο καιρός, όπως λέει, η Μάνη να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει από τη στασιμότητα που βρίσκεται. "Είναι στοίχημα για εμάς να οδηγήσουμε τη Μάνη στην επόμενη μέρα της ανάπτυξης σε όλους τους τομείς", λέει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Δυτικής Μάνης έχει μείνει πίσω, στις υποδομές, στις δράσεις, στην ανάπτυξη. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις συνεργασίες, καθώς ο ίδιος θα επιδιώξει γόνιμες συνεργασίες με τους όμορους Δήμους, της Καλαμάτας και της Ανατολικής Μάνης, την Περιφέρεια και την κεντρική Διοίκηση, αλλά και με εθελοντικούς φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, τους οποίους ευχαρίστησε για το έργο που προσφέρουν. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, όπως είπε και στα χωριά του Δήμου, ειδικά τα ορεινά, εξηγώντας ότι οι πρόεδροι των χωριών είναι παραγκωνισμένοι και αυτό πρέπει να αλλάξει, αφού στόχος είναι ένας ενεργός Δήμος, με τους προέδρους και τους δημότες να είναι πρωταγωνιστές στον τόπο τους.

«Επόμενη Μέρα» : Η Ιδρυτική Διακήρυξη 

"Ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο. Προικισμένο από τη φύση με μια μοναδική ομορφιά. Με βαριά ιστορία και μακρά παράδοση. Κάθε γωνιά του είναι γεμάτη αγώνες και θρύλους. Κουβαλά ιστορίες τιμής, λεβεντιάς και περηφάνιας. 

Αυτό τον μαγικό τόπο, τη Δυτική Μάνη, θέλουμε να τον κάνουμε καλύτερο. Να αναδείξουμε τις ομορφιές του. Να ενισχύσουμε την βιώσιμη ανάπτυξή του διατηρώντας την ταυτότητά του. Και πάνω απ’ όλα να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητά του για όλους όσους μένουν και εργάζονται εδώ. 

 

Η Μάνη που τόσα έχει προσφέρει στην πατρίδα μας, έχει πάρει πίσω λιγότερα από όσα δικαιούται και της αναλογούν. Η όποια ανάπτυξη είναι προϊόν κυρίως της δράσης και της εργατικότητας των κατοίκων της και λιγότερο της κεντρικής στήριξης από την Πολιτεία και τους φορείς της. Με συνέπεια, ενώ η περιοχή μας κάθε χρόνο γίνεται πόλος έλξης ολοένα και περισσότερων επισκεπτών ή ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν και να επενδύσουν σε αυτήν, οι υποδομές της να έχουν μείνει πίσω. Βασικά προβλήματα, από το νερό μέχρι τη διαχείριση απορριμμάτων, μένουν άλυτα. Πολλά ορεινά χωριά και οικισμοί μας παραμένουν απομονωμένα, με τους κατοίκους τους να ζουν στην ανασφάλεια. Ενώ οι πιο αναπτυγμένες περιοχές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας ολοένα αυξανόμενης τουριστικής ανάπτυξης.

Αυτό έχει έρθει η ώρα να αλλάξει. Κοιτάζοντας μπροστά. Με ένα σχέδιο για την Επόμενη μέρα και σκληρή προσπάθεια για να γίνει πράξη, από ανθρώπους με όραμα και όρεξη για δουλειά. 

Δεν έχουμε πρόθεση να απαξιώσουμε τις προσπάθειες και το έργο που έχει γίνει στο παρελθόν από όλους όσους είχαν την τιμή να διοικήσουν το Δήμο μας. Η πρωτοβουλία μας έρχεται να ενώσει δυνάμεις για το αύριο και όχι να μοιράσει ευθύνες για το χθες. Το βλέμμα μας και η έγνοια μας είναι στην Επόμενη μέρα και στο πώς αυτή θα είναι καλύτερη και πιο αισιόδοξη.

Η δύναμη της Μάνης είμαστε οι άνθρωποί της. Όσοι γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εδώ και όσοι από επιλογή ήρθαν στον τόπο μας για να επενδύσουν εδώ τα όνειρά τους. Όσοι θέλουν τον τόπο μας να προχωρήσει μπροστά χωρίς να αλλοιωθεί η ταυτότητα, η ομορφιά και ο χαρακτήρας του.  

Στο Δημοτικό Συνδυασμό «Επόμενη μέρα», με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Χιουρέα, δημιουργικοί άνθρωποι από όλους τους οικισμούς του Δήμου μας ενώνουμε δυνάμεις και κατεβαίνουμε στις εκλογές με συγκεκριμένους στόχους και καθαρές αρχές: 

Σεβασμός σε όλους τους πολίτες, κάθε οικισμού. Ο Δήμος μας είναι ενιαίος και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Καμία δημοτική ενότητα δεν θα αδικείται όσο μικρή ή απομονωμένη και αν είναι. 

Διεκδικητικός Δήμος. Το ιστορικό – πολιτιστικό βάρος του Δήμου μας είναι μεγαλύτερο από το πληθυσμιακό του και θα πρέπει να αξιοποιηθεί. 

Αλληλεγγύη για όσους έχουν ανάγκη. Με ιδιαίτερη φροντίδα για τους ηλικιωμένους, ειδικά των ορεινών περιοχών μας και τους οικονομικά ασθενέστερους. 

Σύγχρονος Δήμος. Ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου μας. Αρμονική συνεργασία με συναρμόδιους φορείς του Δημοσίου (Λιμενικό, Δασαρχείο, κλπ). βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ποιοτικές πολιτιστικές δράσεις σε όλο το Δήμο και όλο το χρόνο.

Στήριξη της τοπικής παραγωγής. Ισόρροπη αγροτουριστική ανάπτυξη των ορεινών χωριών μας. Στήριξη της κτηνοτροφίας και της αγροτικής παραγωγής, με εξωστρέφεια και προώθηση των προϊόντων μας. 

Ανάδειξη της ταυτότητας της Μάνης. Ο τόπος μας είναι μοναδικός. Η ομορφιά, ο χαρακτήρας, η ιστορία του πρέπει να προβληθούν και να αξιοποιηθούν. Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής που θα διευρύνει την τουριστική περίοδο, θα δώσει πρόσθετη αξία στον τόπο μας και θα φέρει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. 

Γι’ αυτά θα εργαστούμε, αυτές είναι οι υποσχέσεις που δίνουμε. Και καλούμε κάθε πολίτη που μοιράζεται τις ίδιες αρχές και τις ίδιες προσδοκίες, να έρθει μαζί μας. Να ενώσουμε δυνάμεις για να γίνει η Επόμενη μέρα του Δήμου μας καλύτερη και πιο αισιόδοξη". 

Πρόκειται για ένα πρώτο- εισαγωγικό απόσπασμα της συνέντευξης του υποψήφιου Δημάρχου Γιώργου Χιουρέα στο MessiniaLive. Θα ακολουθήσουν και άλλα αποσπάσματα.

To Top