MESSINIA PLUS

Χιλιάδες πιστοί τίμησαν την Πολιούχο της Καλαμάτας

ΣΧΕΔΟΝ 180 ΠΟΥΛΜΑΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ

Με λαμπρότητα και την παρουσία χιλιάδων πιστών γιόρτασε φέτος η Καλαμάτα την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.
Στον Όρθρο και την πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Ζακύνθου κ. Διονυσίου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Σιατίστης κ. Αθανασίου, Λήμνου κ. Ιεροθέου, του Θεοφιλ. Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου κα του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημειολογία της Υπαπαντής του Χριστού, καθώς και στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου της Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους, όπως την χαρακτήρισε. “Η Παναγία συνοψίζει τους πόνους και νοηματοδοτεί το πρόσωπο του κάθε χριστιανού” ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην μεσητία της και την ευσπλαχνία της εναποθέτουμε την πορεία της ζωής μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας στις κεντρικές οδούς της πόλης, όπου υπομονετικά περίμεναν χιλιάδες πιστών για να προϋπαντήσουν τη Θεομήτορα.

Τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού και της Αεροπορίας, Φιλαρμονικές Δήμων της Πελοποννήσου και Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, η Εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, εκπρόσωποι Κομμάτων, του Κοινοβουλίου και της Αυτοδιοίκησης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπός Λαλούσης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Θεόδωρος Κλιάρης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι κατά τις διήμερες εορτασθικές Ακολουθίες έψαλε πολυπληθής χορός υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου.

Παναγιοσκέπαστη Καλαμάτα!

Κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, ακριβώς αντίθετες με τις συνήθως επικρατούσες, χιλιάδες πιστοί γέμισαν τον Ναό και τους δρόμους της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας και ακολούθησαν την λιτάνευση στη μεγαλύτερη θρησκευτική πομπή της Ελλάδας!

Ιερείς, Αρχιερείς και πλήθος κόσμου από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, τίμησαν με την παρουσία τους την Παναγία Υπαπαντή Πολιούχο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, στήριγμα και σκέπη του θεοσεβούμενου λαού.
56 πούλμαν το Σάββατο και 120 σήμερα, κατέφθασαν στην Καλαμάτα, μεταφέροντας χιλιάδες προσκυνητές, ενώ η πόλη ήταν σε άριστη κατάσταση με την φροντίδα του Δήμου και της Κοινότητας Καλαμάτας.

Παυλόπουλος: Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ!

Συγκινημένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην τελευταία του παρουσία στο Ανώτατο Αξιώμα, χαιρέτισε εκατοντάδες πολίτες και ευχήθηκε υγεία και πρόοδο! Μάλιστα, απάντησε σε κάποιον που του είπε: “Μην μας ξεχάσετε”… “Από εδώ είμαι! Εδώ θα έρχομαι! Δεν έρχομαι μόνο ως Πρόεδρος! Πάντα ερχόμουν και θα έρχομαι στη χάρη Της! Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ!

To Top