ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειλάς: Αναποτελεσματικό κράτος στον εμβολιασμό-Θα χρειαστούν 533 μέρες για να εμβολιαστούν οι Μεσσήνιοι…

Τους ρυθμούς χελώνας με τους οποίους γίνονται οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού καυτηριάζει ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας με την παράταξη Τζαμουράνη, Παναγιώτης Χειλάς. Όπως αναφέρει παραθέτοντας και τα δεδομένα που δημοσιοποιεί σε καθημερινή βάση το Υπουργείο, θα χρειαστούν 533 μέρες για να εμβολιαστεί, με την 1η δόση, ο πληθυσμός της Μεσσηνίας, αν εξακολουθούν να εμβολιάζονται κατά μέσο όρο 250 άτομα τη μέρα. Που σημαίνει ότι η ανοσία του πληθυσμού απέναντι στο φονικό ιό θα αργήσει, και θέτει εκτός τα χρονοδιαγράμματα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.  Να υπενθυμίσουμε οτι οι εμβολιασμοί στη Μεσσηνία ξεκίνησαν στις 7 Ιανουαρίου με πρώτους τους υγειονομικούς, τους ηλικιωμένους άνω των 85 και τώρα τους άνω των 80. Μεχρι σήμερα έχουν γίνει μόλις 3.544 εμβολιασμοί. Δυστυχώς,  όπως αναφέρει ο Παναγιώτη Χειλάς ” και τον επόμενο χρόνο οι πολίτες θα υποφέρουν”. Αναλυτικά τι αναφέρει :

Αυτή είναι η επίσημη σελίδα ενημέρωσης του ελληνικού κράτους για την πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού: https://emvolio.gov.gr/vaccinationtracker

– Η Μεσσηνία έχει μόνιμο πληθυσμό 160.000 πολίτες (απογραφή 2011) και κατά μέσο όρο εμβολιάζονται 300 άτομα κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται 533 εργάσιμες ημέρες για να ολοκληρωθεί η 1η δόση του εμβολίου για την Cov-19.

-Ανοσία αποκτά κάποιος 15-20 ημέρες μετά την χορήγηση της 2ης δόσης του εμβολίου και απαιτείται ένα ποσοστό εμβολιασμού της τάξης 40-60% (οι απόψεις διίστανται), ώστε να αποκτήσει σχετική ανοσία ένας πληθυσμός.
(*) στα παραπάνω δεν συμπεριλαμβάνεται πιθανή αναποτελεσματικότητα των υφιστάμενων εμβολίων λόγω μεταλλάξεων του ιού.

-Αυτό λέγεται αναποτελεσματικό κράτος. Το κράτος έχει εκλεγμένη κυβέρνηση.

Για τον επόμενο χρόνο+ οι πολίτες του ελληνικού κράτους θα υποφέρουν”.

Μ.Π.

Χειλάς: Αναποτελεσματικό κράτος στον εμβολιασμό-Θα χρειαστούν 533 μέρες για να εμβολιαστούν οι Μεσσήνιοι…
To Top