ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χασισοφυτεία με 355 δενδρύλλια στην Αλαγονία-2 Συλλήψεις

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, και συγκεκριμένα στην περιοχή “Τέτριτζα” που βρίσκεται μεταξύ Αρτεμισίας και Αλαγονίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (3.4.2018) το πρωί, σε αγρόκτημα στην Αλαγονία, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 50 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά –355- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους από 5 έως 90 εκατοστά περίπου, τα οποία κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που εντόπισαν τη χασισοφυτεία, τα περισσότερα δενδρύλλια ήταν σε γλάστρες, προκειμένου να μεγαλώσουν αρκετά ώστε να μεταφυτευτούν, και κάποια μεγαλύτερα φυτεμένα στο έδαφος.

Όπως προέκυψε, τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης τα καλλιεργούσαν ο 40χρονος και ο 50χρονος, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ σε έρευνα που έγινε σε αυτοσχέδιο παράπηγμα, που βρισκόταν στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -177,9- γραμμαρίων,
  • ποσότητα σπόρων κάνναβης, βάρους -308- γραμμαρίων,
  • κυνηγετικό όπλο, που κατείχε ο 40χρονος και το οποίο όπως προέκυψε ήταν κλεμμένο,
  • σουγιάς, με μήκος λάμας -10- εκατοστών,
  • καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε σε σπίτι στην Καλαμάτα, που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5,4- γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Χασισοφυτεία με 355 δενδρύλλια στην Αλαγονία-2 Συλλήψεις
To Top