Chef Stories

CHARLES : Η νέα hot άφιξη στην Αμφείας πάει το street food σε άλλο επίπεδο!

Αέρα Νέας Υόρκης φέρνει στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, στον πεζόδρομο της Αμφείας, η άφιξη του CHARLES -Food Adventures!
Πρόκειται για την πιο hot φθινοπωρινή άφιξη στην Καλαμάτα και στον χώρο του street food.

O σεφ Γιάννης Δικαιουλάκος και ο Γιάννης Παπαιωάννου είναι τα πρόσωπα πίσω από την ιδέα του CHARLES και του αυθεντικού street food, που έφτασε για να μας μυήσει στο γρήγορο αλλά όχι πρόχειρο φαγητό. Ουσιαστικά πρόκειται για comfort street food, καθώς οι πρώτες ύλες του Charles είναι hand made. Από τα ψωμάκια των burgers μέχρι τη BBQ sauce, αλλά ακόμα και τη μαγιονέζα, όλα φτιάχνονται χειροποίητα από τον σεφ Γιάννη Δικαιουλάκο και την ομάδα του. Τίποτε συσκευασμένο, τίποτε προψημένο, τίποτε κατεψυγμένο!

Το MessiniaLive βρέθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο κατάμεστο από κόσμο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, και στο νεοαφιχθέν CHARLES συνομίλησε με τους εμπνευστές Γιάννη Δικαιουλάκο και Γιάννη Παπαϊωάννου και την ομάδα τους. Στην open Kitchen του μαγαζιού οι ομάδα του CHARLES δούλευε πυρετωδώς ετοιμάζοντας τις παραγγελίες, και ο κόσμος απολάμβανε μια αίσθηση Νέας Υόρκης στην καρδιά της Καλαμάτας!

Η φιλοσοφία, όπως μας εξήγησε ο σεφ Γιάννης Δικαιουλάκος, είναι γρήγορο, καθαρό steet food, με αγνές χειροποίητες πρώτες ύλες, όλα φρέσκα, που ετοιμάζονται και ψήνονται μπροστά σου στην ανοιχτή κουζίνα του μαγαζιού, ενώ εσύ περιμένεις στην ξύλινη μπάρα, απολαμβάνοντας τη μπύρα σου.
Burger από 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, αλλά και χοιρινό, κρέατα όλα ντόπια από τον Δημήτρη Γαλανάκη.

Extra Ordinary Burgers

Οι επιλογές για street food αρκετές, με πρωτότυπους συνδυασμούς και πεντανόστιμες! Burger με χοιρινό μπιφτέκι και γαρίδα μαριναρισμένη, donner kebab με μαριναρισμένο γύρο κοτόπουλου με πιπεριά φλωρίνης, αλλά και το πιο hot Tacos με 100% χειροποίητη τορτίγια από καλαμποκάλευρο, μοσχαρίσιο διάφραγμα, αβοκάντο, κόλιανδρο και lime που φτιάχνει η ομάδα του CHARLES.

“Πάντρεμα” Καλαμάτας και Κίνας

Με το Asia Bao Buns ο σεφ συνδύασε την Καλαματιανή γουρνοπούλα με το κινέζικο ψωμάκι ατμού, συνοδευόμενο από χειροποίητη μαγιονέζα με πατάτα, πίκλες από αγγούρι και καρότο και κινεζική BBQ sauce.

Ενώ οι τηγανιτές πατάτες είναι πάντα φρέσκιες, συνοδευόμενες με διάφορους συνδυασμούς, όπως για παράδειγμα με τηγανιτό αυγό και λουκάνικο ή με γραβιέρα και τρούφα Ταϋγέτου!

ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Υπάρχουν επιλογές για φρέσκες σαλάτες όπως αυτή με το ζυμωτό ψωμί(!), ρόκα, προσούτο, ντοματίνια, σπαράγγια, μοτσαρέλα και ελιά Καλαμάτας. Αλλά και αυτή με crispy κοτόπουλο και καλαμπόκι, λαχανικά και παρμεζάνα, όπως επίσης και αυτή με μπρόκολο, cranberry, σπόρους κολοκύθας, μπέικον και dressing από μέλι.

ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ OPENING

Το CHARLES άνοιξε τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και λειτουργεί κάθε μέρα εκτός Κυριακής, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ απόψε Σάββατο 6 Οκτωβρίου έχει το επίσημο opening!


XXL επιτοίχιο graffiti

Το CHARLES είναι αλήθεια ότι θυμίζει πολύ Νέα Υόρκη και τα αντίστοιχα Street Food stores εκεί, καθώς η μητέρα του Γιάννη Παπαϊωάννου είναι Αμερικανίδα, και τα δύο παιδιά ήθελαν τόσο το φαγητό όσο και ο χώρος να θυμίζει Νέα Υόρκη. Σε αυτό συνέβαλε ο interior designer Βαγγέλης Σαραντόπουλος που με τις καίριες παρεμβάσεις του έδωσε αυτόν τον αέρα και την αίσθηση στο CHARLES.

ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο ιδιοκτήτης Γιάννης Παπαϊωάννου μιλώντας στο MessiniaLive τόνισε ότι ήταν μία δική μου ιδέα να φέρουν στην Καλαμάτα street food εξαιρετικής ποιότητας με άριστες πρώτες ύλες, γρήγορο σέρβις και ευχάριστο περιβάλλον, που να διαφέρει από τα συνηθισμένα.

“Ήμουν φοιτητής στην Καλαμάτα για αρκετά χρόνια και γνωριστήκαμε με τον Γιάννη, γίναμε φίλοι και ετοιμάσαμε 15 πιάτα που ευχόμαστε να αρέσουν στον κόσμο, συνδυάζοντας Αμερική και Καλαμάτα”.

Ο 33χρονος σεφ Γιάννης Δικαιουλάκος έχει ήδη εμπειρία 12 ετών στον χώρο. Μας ανέλυσε και αυτός την ιδέα και τη φιλοσοφία του μαγαζιού, για το αυθεντικό street food με αγνές πρώτες ύλες και πολύ φαντασία, που θεωρεί ότι έλειπε από την Καλαμάτα, αλλά και για την πεποίθησή του ότι τα επόμενα χρόνια η πόλη θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και τουριστικά και στην εστίαση, αποτελώντας κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό.
Ο ίδιος βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση νέων υλικών και συνδυασμών. Εχθρός του είναι η ρουτίνα, γι’αυτό και το μενού του CHARLES δεν θα παραμένει το ίδιο, θα αλλάζει ανά διαστήματα, ώστε να εισάγει νέες γευστικές απολαύσεις στους λάτρεις του street food. Μάλιστα όπως μας δήλωσε, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και διάφορα events στο CHARLES.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

CHARLES : Η νέα hot άφιξη στην Αμφείας πάει το street food σε άλλο επίπεδο!
To Top