ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρίτσης: “Ζωντανό, φωτεινό παράδειγμα το πρότυπο Νοσοκομείο Καλαμάτας”

Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης.
Με τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, ότι θα υποστηρίξει την πρόταση για τη χρηματοδότηση του Γ.Ν. Μεσσηνίας, ώστε να προστεθεί νέος όροφος στο κτήριο της Ψυχιατρικής Κλινικής, ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Πιο συγκεκριμένα, στον κ. Αλέξη Χαρίτση, μετά από την ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα των μονάδων σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία, τέθηκε υπ’οψιν από τον Διοικητή, Γιώργο Μπέζο, και το θέμα χρηματοδότησης για την προσθήκη ενός ορόφου πάνω στο κτήριο της Ψυχιατρικής Κλινικής, αίτημα το οποίο ο αν. υπουργός διαβεβαίωσε πως βλέπει θετικά και για την υλοποίηση του οποίου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Το έργο, όπως αναφέρθηκε, θα προσθέσει επιπλέον 1.000τμ στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις, ενώ όπως εξήγησε ο Διοικητής, στόχος είναι τόσο η χωροταξική αποσυμφόρηση των υφισταμένων κλινικών, όσο και η δημιουργία νέων κλινών.
Η αλήθεια είναι ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας χόρτασε να ακούει καλά λόγια αναγνώρισης και ικανοποίησης από το αποτελεσματικό έργο που επιτελεί στο νοσοκομείο της πόλης και το κυριότερο με τη στάση και τη συμπεριφορά του έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την στήριξη όλων των φορέων.

Σημαντικό έργο η δημιουργία Ξενώνα Φιλοξενίας Συγγενών Ασθενών

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Υπουργός μαζί με το υπόλοιπο κλιμάκιο επισκέφθηκε επίσης παραχωρηθέν οικόπεδο από το Δήμο Καλαμάτας προς την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το Νοσοκομείο, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης ενός ξενώνα για τους συνοδούς-συγγενείς των ασθενών και ενός Βρεφονηπιακού Σταθμού για τα παιδιά των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται μόλις 100 μέτρα μακριά από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου κάτι που σημαίνει ότι η πρόσβαση σε αυτό δεν θα απαιτεί ούτε μεταφορικό μέσο και θα αποτελεί την φιλόξενη στέγη των ανθρώπων που έρχονται να επισκεφθούν κάποιον ασθενή τους και έχουν μεγάλη ανάγκη για ξεκούραση και για θαλπωρή.
Το οικόπεδο είναι περίπου 2 στρέμματα και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να κατασκευαστεί εκεί ο Ξενώνας.

Ο Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με τη χρηματοδότησή του είπε ότι μπορεί να ενταχθεί στο Tαμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, θα υπάρχει και στήριξη από την Κυβέρνηση και ζήτησε την σύμπραξη όλων των φορέων για την άμεση υλοποίησή του.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου, Παναγιώτης Μπασάκος, ο Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχαήλ Μιχαήλ, μέλη του Δ.Σ του Γ.Ν.Μεσσηνίας, καθώς και στελέχη του Νοσοκομείου και του Δήμου Καλαμάτας.

To Top