ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης σε Βασιλόπουλο: “Θα είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε κάθε θετική προσπάθεια”

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης επισκέφθηκε το ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία των Αντιδημάρχων Ελένης Αλειφέρη, Γιώργου Φάβα, Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου, Γιάννη Μπάκα, Νίκου Μπασακίδη και του προέδρου της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτη Λύρα.

Η επίσκεψη, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, δεν είχε μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά σκοπός της ήταν να καταστεί σαφές από την πλευρά του βουλευτή Μεσσηνίας ότι το ενδιαφέρον του για τα θέματα της Μεσσηνίας παραμένει ενεργό. Ο ίδιος, όπως επισήμανε, προσβλέπει σε μια καλή επικοινωνία με τη νέα Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, προκειμένου “να μπορέσουμε από κοινού να υλοποιήσουμε τα πράγματα που έχουμε δρομολογήσει”, είπε χαρακτηριστικά συμπληρώντοντας ότι

“θα είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε κάθε θετική προσπάθεια να αξιοποιηθούν οι χρηματοδοτήσεις που διασφαλίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, για να υλοποιηθούν έργα που έχει ανάγκη η πόλη μας”

Θα πιέζουμε και εμείς τα πράγματα να προχωράνε πιο γρήγορα όπου χρειάζεται. Εμείς τεκμηριωμένα και εποικοδομητικά θα βοηθήσουμε και είμαι βέβαιος ότι και με τον νέο δήμαρχο Καλαμάτας θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Προσβλέπω σε αυτή για το καλό του τόπου μας”, δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών δεν κατέστη δυνατό- όπως επιθυμούσε- να παραστεί στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, λόγω των αυξημένων καθηκόντων του ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της παρουσίας του εντός της ηγετικής ομάδας του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς έχει αναλάβει και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος από την πλευρά του αναγνώρισε τη συμβολή του πρώην Υπουργού Εσωτερικών στη δρομολόγηση και υλοποίηση έργων στη Μεσσηνία κατά την περίοδο της θητείας του στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών.

“Χρειαζόμαστε χρηματοδότηση και σωστή κατεύθυνση και αυτό το δώσατε από την πλευρά σας”, δήλωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Χαρίτση, αναγνωρίζοντας ότι από τη θέση του Υπουργού

“Στήριξε με ουσιαστικές πρωτοβουλίες και ουσιαστικά βήματα τη Μεσσηνία.Ευελπιστούμε σε περαιτέρω συνεργασία από την εμπειρία που διαθέτει”

συμπλήρωσε.
Χαρακτήρισε “εξαιρετικό πρόγραμμα” το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος”, που ξεκίνησε επί των ημερών του Αλέξη Χαρίτση και συνεχίζει να επιλύει προβλήματα στην αυτοδιοίκηση.
Αμφότεροι υπογράμμισαν ότι απαιτείται καλή επικοινωνία και συλλογική προσπάθεια για να υλοποιούνται τα έργα υποδομών και οι κοινωνικές παρεμβάσεις και να επιλύονται προβλήματα στους δήμους που χρονίζουν.

Μ.Π.

To Top