ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: “Το σχέδιο για στρατηγική ήττα της Αριστεράς απέτυχε παταγωδώς”

Μαχητική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημείωσε

«Η δύναμη της Αριστεράς ήταν και παραμένει η ζωντανή και αδιαμεσολάβητη σχέση της με την κοινωνία, στην καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων και των νέων, στα κινήματα για το περιβάλλον και τις κινήσεις πολιτών για το δικαίωμα στην πόλη». Αυτό επισημαίνει, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Χαρίτσης για το αύριο του ΣΥΡΙΖΑ

Για το «αύριο» εξάλλου του κομματικού φορέα, ο Αλέξης Χαρίτσης προτείνει «τομές και βήματα προς την κατεύθυνση αυτή (που) θα μας επιτρέψουν να μετουσιώσουμε το υψηλό ποσοστό των εκλογών, που καθιερώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη μεγάλη αριστερή και προοδευτική δύναμη της χώρας μας, και σε ανάλογη κοινωνική γείωση. Το κόμμα μας πρέπει να βρει καινοτόμους τρόπους ενεργοποίησης των πολιτών και νέα οργανωτικά σχήματα που ενδυναμώνουν τη δημιουργική συμμετοχή. Αλλά ταυτόχρονα απαιτείται η προγραμματική ανανέωση, η σκιαγράφηση ενός αναπτυξιακού μοντέλου σε μεγαλύτερη ανάλυση αλλά και η ανάδειξη των σύγχρονων τεχνολογικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων ως μείζονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Να γίνει με άλλα λόγια το κόμμα, το όχημα κάθε δημοκρατικού πολίτη που θέλει να μπει η χώρα σε προοδευτική τροχιά», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά και διαβεβαιώνει ότι «αυτό δεν σημαίνει κεντροαριστερή μετάλλαξη, όπως πολλοί σπεύδουν να προδικάσουν έχοντας στο μυαλό τους παρωχημένα σχήματα ανάλυσης».

Αλλωστε, «η συζήτηση περί ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ και μελών ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνει το πεδίο συνάντησης των προοδευτικών ανθρώπων, το οποίο μπορεί να είναι πολύ πιο πλούσιο και ευρύχωρο». Και, παίρνοντας θέση στη σχετική συζήτηση, ζητά «να διαμορφώσουμε έναν πιο ανοιχτό και δημοκρατικό, περισσότερο ριζοσπαστικό και αποτελεσματικό πολιτικό φορέα. Ενα κόμμα σύγχρονο και ελκυστικό που κοιτά προς το μέλλον και όχι προς το παρελθόν», συνεχίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση

Για τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της κυβέρνησης, υπόσχεται, μέσω της συνέντευξής του στο Πρακτορείο, μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, ενώ αναφερθείς στα αίτια της ήττας, λέει: «Παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε το τελευταίο προεκλογικό διάστημα να μιλήσουμε οι ίδιοι με τον κόσμο και να αναστρέψουμε τη στρεβλή εικόνα που διαμόρφωναν τα κυρίαρχα ΜΜΕ για την κυβέρνηση, δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε όλους τους πολίτες».

«Δεν υπάρχει καλή ήττα για εμάς», αναγνωρίζει με ειλικρίνεια ο Αλέξης Χαρίτσης, με την ταυτόχρονη επισήμανση όμως, ότι «το σχέδιο για τη στρατηγική ήττα της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς στις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

Χαρίτσης: “Το σχέδιο για στρατηγική ήττα της Αριστεράς απέτυχε παταγωδώς”
To Top