ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Στοχευμένες προσλήψεις για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους

Σημεία από τη συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, στην ενημερωτική εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» της ΕΡΤ

-Η φράση του κ. Σημίτη περί περιστασιακών ενοίκων της εξουσίας θα καταγραφεί στην ιστορία ως δηλωτική της νοοτροπίας που οδήγησε το παλιό πολιτικό σύστημα στην πλήρη απαξίωση. Δείχνει ότι ακόμη δεν έχουν κατανοήσει γιατί ο ελληνικός λαός τους έστειλε στο περιθώριο.

• Το κοινό ανακοινωθέν Πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου θα αποδειχτεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας. Αυτή η Κυβέρνηση δεν φοβάται να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία εδώ και δεκαετίες.

• Η επαναφορά του κανόνα ένα προς ένα και ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργήσαμε μας επιτρέπουν να κάνουμε στοχευμένες προσλήψεις για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Μεσοπρόθεσμα το κόστος της μισθοδοσίας των κληρικών θα καλυφθεί από το Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας.

• Η αντιπολίτευση συμπεριφέρεται σαν να μην γνωρίζει τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε κρίσιμους τομείς της δημόσιας διοίκησης και του κοινωνικού κράτους – στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση.

• Αυξάνουμε μετά από χρόνια τη χρηματοδότηση προς την Αυτοδιοίκηση. Από τον «ΦιλόΔημο» υλοποιούνται έργα στις τοπικές κοινωνίες που θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και δεκαετίες (1,7 δισ. ευρώ μόνο το 2018). Για πρώτη φορά καλύπτονται βασικές ανάγκες που η ίδια η Αυτοδιοίκηση υποδεικνύει.

• Περιμένουμε οι αυτοδιοικητικοί φορείς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, να σταθούν αρωγοί στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουμε για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με περισσότερους πόρους και προσωπικό.

To Top