ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Το σκάνδαλο Novartis θα διαλευκανθεί-Δεν θα περάσει η προσπάθεια κουκουλώματος και εκφοβισμού”

«Οι προσπάθειες κουκουλώματος του σκανδάλου Novartis και εκφοβισμού των προστατευόμενων μαρτύρων δεν θα περάσουν», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98.9 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Τάκη Χατζή.

“ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ-ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΩΣ ΣΚΕΥΩΡΙΑ”

«Μιλάμε για ένα σκάνδαλο παγκοσμίων διαστάσεων, που σε όλο τον πλανήτη αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Μόνο στην Ελλάδα κάποια πολιτικά και μιντιακά συμφέροντα επιχειρούν να το παρουσιάσουν ως σκευωρία». Ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι «είναι πρωτοφανείς οι μεθοδεύσεις που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες από την πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής. Δείχνουν απόλυτη έλλειψη σεβασμού στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης» και ξεκαθάρισε ότι «ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη και χάσαμε δισεκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια ταμεία με το σκάνδαλο της Novartis. Πρέπει όλα να έρθουν στο φως».

“ΕΥΡΥ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ”

Ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε «κεφαλαιώδες» το ζήτημα της πρώτης κατοικίας και υπενθύμισε  πως «ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην προστασία της πρώτης κατοικίας, απέναντι σε funds σε τράπεζες που εποφθαλμιούν  τις περιουσίες του κόσμου. Δεν πρέπει ζήσουμε όσα έζησαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες στα πρώτα χρόνια της κρίσης».  Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «δεν χωρούν κομματικοί ανταγωνισμοί σε αυτό ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Απαιτείται ένα ευρύ μέτωπο απέναντι στην προσπάθεια της ΝΔ για πλήρη κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας».

“ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ”

«Εμείς ως κυβέρνηση διευρύναμε τον νόμο Κατσέλη και  προστατεύσαμε τους συμπολίτες μας εν μέσω μνημονίου, αποκλείοντας παράλληλα τους στρατηγικούς κακοπληρωτές» υπενθύμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Έχουμε επισημάνει», πρόσθεσε, «την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, που θα διασφαλίζει όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Για αυτό όμως απαιτείται πολιτική βούληση. Αντίθετα, βλέπουμε τον αρμόδιο υπουργό, πέντε μήνες πριν λήξει το καθεστώς προστασίας να προδικάζει ότι δεν θα υπάρξει τέτοια πρόβλεψη και να δηλώνει μάλιστα ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι επιζήμια για την οικονομία».

Και τόνισε ότι «αν οι άνθρωποι χάσουν τα σπίτια τους δεν έχει νόημα να μιλάμε για ανάπτυξη ούτε για κοινωνική ευημερία.  Σε μία κοινωνία που προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά από 10ετή κρίση, αντί να συζητάμε για εξώσεις πρέπει να μιλάμε για αυξήσεις μισθών και ανάπτυξη».

“ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ”

Αναφερόμενος στις συζητήσεις για τον κοινοτικό προϋπολογισμό για την περίοδο 2021-27, ο εκπρόσωπος Τύπου  επισήμανε ότι «η Ευρώπη εθελοτυφλεί μπροστά στους κινδύνους που αντιμετωπίζει και ένας από αυτούς  είναι η διεύρυνση των ανισοτήτων. Δυστυχώς φαίνεται να επιμένει σε περιοριστικές πολιτικές, σε πολιτικές λιτότητας, οι οποίες εμποδίζουν την ανάπτυξη». Και πρόσθεσε ότι «αυτή η ανισορροπία είναι που μας έβαλε και στην κρίση. Πρέπει όλοι στην Ευρώπη και βεβαίως η Ελληνική κυβέρνηση, να πιέσουν προς την κατεύθυνσή της άμβλυνσης των ανισοτήτων».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «στην πορεία μας προς το συνέδριο ενσωματώνουμε στις προγραμματικές μας θέσεις μας και την οικολογική διάσταση και προοδευτικές πολιτικές. Θα πείσουμε τους πολίτες ότι μία άλλη, αριστερή, προοδευτική διακυβέρνηση είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά και εφικτή για τη χώρα μας».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

“Χθες έπεσαν οι μάσκες της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και του καθοδηγητή του κ. Σαμαρά. Μετά την αποκάλυψη ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ. και δήλωσε ότι θέλει να καταθέσει σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, την τήρηση του οποίου ζήτησε ξεκάθαρα χθες από την Προανακριτική ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, από την ΝΔ διαρρέεται ότι “δεν διαπραγματεύονται”.

Για να τελειώνουμε με τα ψέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει από την πρώτη στιγμή να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για να πέσει άπλετο φως στο σκάνδαλο Novartis .

Αντίθετα, ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ. δεν θέλουν να εξεταστούν. Το μόνο που θέλουν είναι να αποκαλυφθούν τα στοιχεία τους για να τρομοκρατήσουν και να επιβάλλουν σιωπή στους προστατευόμενους μάρτυρες, για να συσκοτίσουν το σκάνδαλο Novartis.

Τόσο αυτοί όσο και όσοι αναπαράγουν τις διαρροές τους μέρες τώρα, κάνουν πως δεν ακούν όσα οι υπεύθυνες Αρχές της χώρας τούς λένε. Αγνόησαν το έγγραφο της ΕΛΑΣ που αναφέρει τον νόμιμο τρόπο εξέτασης των μαρτύρων, αγνόησαν ακόμα και τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που τους επανέλαβε χθες ακριβώς τα ίδια. Θέλουν να ρίξουν σκοτάδι στο σκάνδαλο Novartis και δεν τους ενδιαφέρει αν θα καταλύσουν το κράτος Δικαίου. Δεν θα τους περάσει”.

To Top