ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Νέα μέτρα-παρωδία για την ακρίβεια-Μετά το “καλάθι του νοικοκυριού” αποκτήσαμε τις “ταμπέλες στο ράφι”

Χαρίτσης: “Φτάνει να μην κάνουν το αυτονόητο”

«Νέα μέτρα-παρωδία για την ακρίβεια σήμερα από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Είχαμε το καλάθι του νοικοκυριού, τώρα αποκτήσαμε τις «ταμπέλες» στο ράφι.

Οτιδήποτε, φτάνει να μη γίνει το αυτονόητο: μείωση των ειδικών φόρων, έλεγχοι για αισχροκέρδεια, φορολόγηση υπερκερδών, κανόνες σε όλη την αλυσίδα παραγωγής.

Το επόμενο φαντάζομαι είναι λαμπάκια που θα αναβοσβήνουν πάνω από τις προσφορές.

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να σοβαρευτεί την ώρα που η κοινωνία πληρώνει πανάκριβα την πολιτική της.», καταλήγει η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας και πρώην Υπουργού, Αλέξη Χαρίτση.

Τα τέσσερα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης

1ον Μόνιμη μείωση από τους προμηθευτές κατά τουλάχιστον 5% στην τιμή, πέρα από τις όποιες ειδικές προωθητικές προσφορές κάνουν οι ίδιοι, για χρονικό διάστημα κατ’ ελάχιστον 6 μηνών. 

Η μείωση αυτή θα αναγράφεται με ειδική σήμανση στα ράφια των σουπερμάρκετ. Σε περίπτωση που κάποια εταιρεία δηλώσει ψευδώς ότι προχώρησε σε μείωση, θα επιβάλλεται πρόστιμο τουλάχιστον 20.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

2ον  Τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 90.000.000 ευρώ υποχρεούνται να κοινοποιούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών τους και τις μεταβολές αυτών, προκειμένου να εντοπίζονται αμέσως τα προϊόντα στα οποία προωθούνται αυξήσεις και να διενεργούνται άμεσοι και εστιασμένοι έλεγχοι από τη ΔΙΜΕΑ για πιθανή παραβίαση του νόμου για την αισχροκέρδεια.

3ον Τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 90.000.000 υποχρεούνται να κοινοποιούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης τις τιμές λιανικής στα βασικότερα φρούτα και λαχανικά.

4ον Αναβαθμίζεται το σύστημα υποβολής και διαχείρισης καταγγελιών, τόσο για την τηλεφωνική γραμμή 1520, όσο και τον ειδικό ιστότοπο για τις καταγγελίες. Σχεδιάζεται, ακόμη, και ενεργοποιείται ειδική εφαρμογή για την υποβολή καταγγελιών και μέσω κινητού τηλεφώνου.

Χαρίτσης: Νέα μέτρα-παρωδία για την ακρίβεια-Μετά το “καλάθι του νοικοκυριού” αποκτήσαμε τις “ταμπέλες στο ράφι”
To Top