ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: “Μνημείο οπισθοδρόμησης και αυταρχισμού το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συγκεντρώσεις”

ΧΑΡΙΤΣΗΣ: “ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ-ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΥΓΜΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ”

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, επισήμανε ότι η κυβέρνηση εισηγείται ένα νόμο που παραπέμπει σε άλλες εποχές πριν τη μεταπολίτευση, πριν την σταθεροποίηση της δημοκρατίας. Σε δηλώσεις του επισημαίνει μεταξύ άλλων: “Δεν είναι τυχαίος ο σχεδιασμός. Η κυβέρνηση θέλει να προλάβει και να καταστείλει εκ των προτέρων τις κοινωνικές αντιδράσεις, εξαιτίας της ασφυξίας που έχει προκαλέσει στην οικονομία. Το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι δεν μπορεί να τίθεται εν αμφιβόλω και σε περιστολή. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

“Πρόκειται για αντιδημοκρατικό κατήφορο και για επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια”

Η ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΙΤΣΗ

"Μνημείο οπισθοδρόμησης και αυταρχισμού το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συγκεντρώσεις" (on camera) | 01.07.2020

Μνημείο οπισθοδρόμησης και αυταρχισμού το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συγκεντρώσεις Η κυβέρνηση ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ φοβάται τη φωνή της κοινωνίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεπέρασε τον εαυτό τουΤο μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να γυρίσει το ρολόι του χρόνου στις πιο σκοτεινές μέρες της ελληνικής ιστορίας, να επαναφέρει το καθεστώς του κράτους-χωροφύλακαΤο νομοσχέδιο:-Ανοίγει τον δρόμο για την αυθαίρετη απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων-Περιορίζει και ποινικοποιεί το συνταγματικό δικαίωμα της συνάθροισης, προβλέποντας εξοντωτικές ποινές για τους οργανωτές σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια-Καθιστά ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα τη συμμετοχή σε συγκέντρωση που έχουν απαγορεύσει οι αρχές.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης στις Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020

“Μνημείο οπισθοδρόμησης και αυταρχισμού το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συγκεντρώσεις

“Η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας φοβάται τη φωνή της κοινωνίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεπέρασε τον εαυτό του.

“Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να γυρίσει το ρολόι του χρόνου στις πιο σκοτεινές μέρες της ελληνικής ιστορίας, να επαναφέρει το καθεστώς του κράτους-χωροφύλακα”

Το νομοσχέδιο:

-Ανοίγει τον δρόμο για την αυθαίρετη απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων

-Περιορίζει και ποινικοποιεί το συνταγματικό δικαίωμα της συνάθροισης, προβλέποντας εξοντωτικές ποινές για τους οργανωτές σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια

-Καθιστά ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα τη συμμετοχή σε συγκέντρωση που έχουν απαγορεύσει οι αρχές.

O κ. Χρυσοχοΐδης ξεπέρασε τον εαυτό του! Χρησιμοποιεί το νομικό οπλοστάσιο της Δικτατορίας, εκχωρεί στην Αστυνομία να κρίνει ποιές συγκεντρώσεις επιτρέπονται και ποιες όχι, αντιμετωπίζει τον λαό ως εχθρό και εν δυνάμει ένοχο. Η Κυβέρνηση θέλει να εκφοβίσει τους πολίτες. Ο λόγος είναι απλός. Είναι η ίδια η Κυβέρνηση που φοβάται όλο και περισσότερο τη φωνή της κοινωνίας”.

Χαρίτσης: “Μνημείο οπισθοδρόμησης και αυταρχισμού το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συγκεντρώσεις”
To Top