ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: “Με τη Νέα Αριστερά κάνουμε μια νέα αρχή-Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία”

Χαρίτσης:”Μια εναλλακτική αριστερή προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στην μονοκρατορία του κ. Μητσοτάκη”

 «Με την Νέα Αριστερά κάνουμε μια νέα αρχή, για να ξανάρθει η ελπίδα στην κοινωνία»

«Στόχος της νέας Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, της Νέας Αριστεράς, είναι να είμαστε κοινωνικά χρήσιμοι. Με τις παρεμβάσεις μας, τον πολιτικό μας λόγο  και τις δράσεις μας μέσα στην κοινωνία» δήλωσε ο βουλευτής Ν. Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM» και στην δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Και πρόσθεσε: «Στην χτεσινή εκδήλωση διαμορφώθηκε μία νέα ελπίδας για πάρα πολλούς ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό να ενεργοποιήσουμε ξανά τους αριστερούς ανθρώπους που οδηγήθηκαν στην απογοήτευση το τελευταίο διάστημα, αλλά και να συμπορευτούμε με όλες και όλους οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι η σημερινή ζοφερή κατάσταση την οποία βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία απαιτεί μια νέα αρχή».

«Απέναντι στην μονοκρατορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία οδηγεί σε αυταρχικές ατραπούς, δεν υπάρχει μια σοβαρή, τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπρόταση από την μεριά της αντιπολίτευσης. Με την νέα μας προσπάθεια φιλοδοξούμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ξεκάθαρου προγραμματικού λόγου, στο οποίο οι θέσεις μας θα διατυπώνονται με σαφήνεια.  Και να διατυπώσουμε μια εναλλακτική πρόταση από την μεριά της αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων που να δίνει διέξοδο στους πολίτες» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. 

«Οι Ευρωεκλογές είναι μια πάρα πολύ σημαντική μάχη για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε:  «Οφείλουμε να δώσουμε μια μάχη αξιών απέναντι στον κίνδυνο της ακροδεξιάς για να εκπροσωπήσουμε τους αριστερούς, προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες που ανησυχούν με αυτές τις εξελίξεις και θέλουν μια δημοκρατική και προοδευτική Ευρώπη».

«Δεν γίνεται να αντιμετωπίσουμε την επελαύνουσα Δεξιά με μια άμορφη πολιτική παρουσία, με προγραμματικές παλινωδίες, με μια πολιτική της ατάκας και του συνθήματος. Χρειάζεται σοβαρότητα και αξιοπιστία, να γνωρίζουν οι πολίτες τις θέσεις μιας σύγχρονης, μαχητικής και τεκμηριωμένης αριστεράς και αυτό θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στον δημόσιο διάλογο το επόμενο διάστημα» σημείωσε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Είμαστε ανοιχτοί στη συνεργασία με όσους και όσες αντιλαμβάνονται ότι αυτό που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία είναι μια σοβαρή πολιτική δύναμη, η  οποία με τρόπο σαφή τεκμηριωμένο και μαχητικό θα παρουσιάσει μια εναλλακτική αριστερή προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στην μονοκρατορία του κ. Μητσοτάκη. Στόχος μας είναι να συνενώσουμε δυνάμεις πάνω σε στέρεα προγραμματική βάση με συλλογικότητες, με πολίτες, με κινήσεις που κινούνται στον αριστερό και προοδευτικό χώρο» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης. Και κατέληξε: «Κάναμε το πρώτο βήμα με την συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία πολιτικού φορέα με συγκροτημένο, σοβαρό και λειτουργικό τρόπο ώστε οι χιλιάδες άνθρωποι που αντιμετωπίζουν με ενδιαφέρον το συλλογικό μας εγχείρημα να ενταχτούν οργανικά σε αυτό». 

To Top