ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: “Ιστορική εξέλιξη η επίσκεψη Τσίπρα με 140 Έλληνες επιχειρηματίες στα Σκόπια

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, έδωσε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 9,89» και τη δημοσιογράφο Λώρα Ιωάννου.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι “η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Σκόπια, μαζί με ένα ευρύ κυβερνητικό επιτελείο και 140 Έλληνες επιχειρηματίες αποτελεί μία ιστορική εξέλιξη. Σηματοδοτεί την επιστροφή της χώρας μας ως ισχυρού παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, με σχέσεις ισοτιμίας και αλληλοσεβασμού με όλους τους γείτονές της. Οι ελληνικές επιχειρήσεις,αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο στη γειτονική χώρα, ενώ ταυτόχρονα, για πρώτη φορά, οι δύο πλευρές αναλαμβάνουν να λύσουν πολύ σοβαρά θέματα, όπως είναι αυτό των εμπορικών σημάτων, αλλά και των σχολικών βιβλίων. Από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία της γείτονος, η Μακεδονία θα περιγράφεται ξεκάθαρα ως αναπόσπαστο τμήμα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού”.

Η κριτική που ασκείται από τη Νέα Δημοκρατία, επισήμανε ο κ. Χαρίτσης, δεν είναι παρά μια απόπειρα να κρύψει το στρατηγικό πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Όσo περνάει ο καιρός θα γίνεται ξεκάθαρο σε όλους τους πολίτες ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία εθνικά επωφελής συμφωνία, που αναβαθμίζει το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε τις επερχόμενες ευρωεκλογές ιστορικής σημασίας και υπογράμμισε ότι η άνοδος της ακροδεξιάς, στην οποία κλείνει το μάτι η ΝΔ και το αδιέξοδο του Brexit αποτελούν τεράστιες προκλήσεις, που αν δεν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά θα κινδυνεύσει το κοινό ευρωπαϊκό εγχείρημα. Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις και οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να υψώσουν ανάχωμα και να ανοίξουν το δρόμο για τις ριζικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε προοδευτική κατεύθυνση και που έχει ανάγκη η Ευρώπη. Το Υπουργείο Εσωτερικών θα οργανώσει μια μεγάλη καμπάνια για να ενημερώσει τους πολίτες και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή τους σε αυτή την κρίσιμη εκλογική διαδικασία.

Τις εκλογές θα κρίνει η οικονομία, σημείωσε ο κ. Χαρίτσης και τόνισε ότι η Κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, μείωσε την ανεργία κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, επανάφερε την οικονομία σε ανάπτυξη και αναβάθμισε τη θέση της χώρας διεθνώς. Θα συνεχίσουμε, μέχρι την εξάντληση της τετραετίας τη μεγάλη προσπάθεια για την ελάφρυνση της κοινωνικής πλειοψηφίας και την αποκατάσταση των αδικιών. Οι πολίτες θα κρίνουν τα πεπραγμένα αλλά και τα σχέδια για την επόμενη μέρα και θα απορρίψουν τις ακραία νεοφιλελεύθερες και νεοσυντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ, που μόνο τρόμο προκαλούν.

ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ Ν.Δ ΚΑΙ ΠΑ.ΣΟ.Κ

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από το μείζον ζήτημα των ημερών, που είναι η εισαγγελική διερεύνηση και οι διώξεις σε βάρος εκατό περίπου τραπεζικών στελεχών, αλλά και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, για τα υπέρογκα δάνεια των δύο κομμάτων. Αυτό απασχολεί όλο τον ελληνικό λαό. Τί έγινε με αυτά τα δάνεια, τα οποία πήραν τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν σκοπό να τα αποπληρώσουν.

To Top