ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: “Η Κυβέρνηση με την κατάργηση της ξεχωριστής κάλπης καταδικάζει την ύπαιθρο και επαναφέρει την ενός ανδρός αρχή στην Αυτοδιοίκηση”

Συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης. Για καταδίκη της υπαίθρου σε υποβάθμιση έκανε λόγο ο βουλευτής Μεσσηνίας, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για κατάργηση της απλής αναλογικής και κατάργηση της ξεχωριστής κάλπης για τις Κοινότητες, χαρακτηρίζοντάς το ως αντιμεταρρύθμιση.  Κίνηση που βρίσκει ήδη σθεναρές αντιδράσεις στις τοπικές κοινότητες που θεωρούν ότι καταργείται ο ρόλος τους και η υπόστασή τους. Τι δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης:

“Με τον «Κλεισθένη» η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θέσπισε την αντιπροσώπευση των μικρών και απομακρυσμένων κοινοτήτων εντός των μεγάλων δήμων.
Ενεργοποίησε μια νέα γενιά αυτοδιοικητικών που στόχο έχουν την εκπροσώπηση των συμφερόντων του τόπου τους, πέρα από κομματικές ή δημαρχοκεντρικές εξαρτήσεις.
Η κυβέρνηση της ΝΔ με την προαναγγελία της κατάργησης του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» και της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση στο όνομα της δήθεν «κυβερνησιμότητας», καταργεί την ξεχωριστή κάλπη για τις κοινότητες και τα κοινοτικά συμβούλια επαναφέροντας την λογική της αρχής του ενός ανδρός στην αυτοδιοίκηση.
Η ύπαιθρος καταδικάζεται σε υποβάθμιση και μαρασμό. Η αντί-μεταρρύθμιση της κυβέρνησης συναντά ισχυρές αντιστάσεις από τις τοπικές κοινωνίες, πέρα και πάνω από κομματικές σκοπιμότητες”. Η συνάντηση έγινε με τους:

➢ Παναγιώτη Λύρα, Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας -Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας

➢ Αλκιβιάδη Φρέσκα, Πρόεδρο Τ.Κ. Μελιγαλά, Δήμου Οιχαλίας

➢ Δημήτρη Δημητρούλια, Πρόεδρο Τ.Κ. Πιπερίτσας Δήμου Μεσσήνης

➢ Ιωάννη Καλύβα, Πρόεδρο Τ.Κ. Εύας Δήμου Μεσσήνης

Μ.Π.

Χαρίτσης: “Η Κυβέρνηση με την κατάργηση της ξεχωριστής κάλπης καταδικάζει την ύπαιθρο και επαναφέρει την ενός ανδρός αρχή στην Αυτοδιοίκηση”
To Top