ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: “Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαφύγει δια του παρακράτους από μία  σειρά ζητήματα που δεν μπορεί να διαχειριστεί”

«Ζούμε το αποτέλεσμα μιας παρακρατικής επιχείρησης η οποία έχει στόχο να σύρει την πολιτική ζωή της χώρας στη λάσπη, όπως και στο παρελθόν έχει επιχειρήσει η Δεξιά», διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη συνέντευξή του στον ρ/στ  «στο Κόκκινο».

«Έχει στηθεί ένα σύστημα παράνομων ηχογραφήσεων προκειμένου να εκβιάσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, αυτό δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το σύνολο του δημόσιου βίου της χώρας»

«Ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες της κρίσης που βρίσκεται η χώρα μας».

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι τυχαίο», υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, αναφέροντας ότι «μέλη της προανακριτικής, όπως ο κ. Πλεύρης, φαίνεται  ότι  γνώριζαν εδώ και μήνες το περιεχόμενο αυτών των επίμαχων συνομιλιών»,  «ακούσαμε εχθές τον κ. Γεωργιάδη να απειλεί με φυλάκιση την εισαγγελέα κ. Τουλουπάκη», ενώ «μόλις τον περασμένο Νοέμβρη η ΝΔ πέρασε τροπολογία ώστε παράνομο υποκλαπέν υλικό να μπορεί να γίνει μέρος δικαστικών διαδικασιών όπως αυτή της προανακριτικής». «Και τώρα, πριν καν αποφανθεί η δικαιοσύνη, η κυβέρνηση έσπευσε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου να υιοθετήσει το παράνομο αυτό υλικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για απόπειρα χυδαίου αντιπερισπασμού, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις στην προανακριτική είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για την κυβέρνηση», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας αναφορά «στο πόρισμα του ΕΟΠΠΥ για τον σύζυγο της κ. Ράικου, βασικού πυλώνα για τη μετατροπή του υπαρκτού σκανδάλου της Novartis σε σκευωρία, ο οποίος φέρεται να ζημίωσε το δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ από παράνομες συνταγογραφήσεις, υπέρ και της Novartis» και στην «κατάθεση που συνδέει τον κ. Σαμαρά, μέσω του κ. Παπασταύρου, με δωροδοκία 2.6 εκατ. ευρώ».

«Πέραν όμως από τις εξελίξεις στην ίδια την προανακριτική, η κυβέρνηση εδώ και τρεις μήνες δεν έχει δώσει απαντήσεις για τον τρόπο που χρηματοδότησε με κρατικό χρήμα ακόμη και ανύπαρκτα μέσα και αρνείται  να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με το ποιος πήρε τι από τα 20 εκατ. ευρώ», συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης.

Και πρόσθεσε: «Την ίδια στιγμή η κατάσταση στην οικονομία διαμορφώνεται τραγική, με τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, να παραδέχεται ότι οδηγούμαστε σε κολοσσιαία ύφεση, 16% το β΄ τρίμηνο του 2020, ενώ περισσότεροι από 300.000 εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση δεν θα πιάσουν δουλειά αυτό το καλοκαίρι, ενώ μόλις εχθές ακούσαμε τον αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, κ. Ντόκο, να παραδέχεται ότι η χώρα μας είναι μόνη της διπλωματικά απέναντι στην Τουρκία, καταρρίπτοντας την ρητορεία της κυβέρνησης περί απομονωμένης Τουρκίας».

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαφύγει δια του παρακράτους από μία  σειρά ζητήματα που δεν μπορεί να διαχειριστεί. Με απευθείας αναθέσεις, φωτογραφικές νομοθετικές ρυθμίσεις, παλαιοκομματικές λογικές για τον διορισμό ημετέρων, μας οδηγεί σε ένα πολύ σκοτεινό παρελθόν που έχει πληρώσει ακριβά ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας μας. Η ιστορία με τις υποκλοπές κορυφώνει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης», δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Όσο χειροτερεύουν τα προβλήματα θα βλέπουμε τέτοια περιστατικά», εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «εμείς θα δεν έχουμε να κρύψουμε και φοβηθούμε τίποτα».

«Θα συνεχίσουμε την επαφή και τη διαβούλευση με τους πολίτες για τα πραγματικά τους προβλήματα, τις δουλειές και τα εισοδήματά τους και θα επαναφέρουμε συνεχώς τις προτάσεις μας για τη στήριξη της κοινωνίας. Προτάσεις που αν δεν είχαν αγνοηθεί από την κυβέρνηση θα μπορούσαν να περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό την βαθιά ύφεση που είναι ήδη εδώ για την ελληνική οικονομία», κατέληξε.

To Top