ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης για συνταγματική αναθεώρηση: “Αυτήν την ευκαιρία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αποφάσισαν να την κατασπαταλήσουν”

“Η συζήτηση για το Σύνταγμα μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε, αλλά αυτήν την ευκαιρία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αποφάσισαν να την κατασπαταλήσουν”, τόνισε κατά την ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της βουλής ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

“ΝΔ και ΚΙΝΑΛ από κοινού αρνούνται να υπερψηφίσουν την ερμηνευτική δήλωση για το άρθρο 86 που επιτρέπει την διαλεύκανση υποθέσεων δωροδοκίας πολιτικών”, αλλά “την ίδια στιγμή, θεωρούσαν απόλυτα φυσικό να βλέπουν βαλίτσες με μαύρο πολιτικό χρήμα, απόλυτα θεμιτή την πρακτική των θαλασσοδανείων σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, απόλυτα φυσιολογική την πρακτική της οχύρωσης πίσω από την ασυλία για να μην υπάρξει διερεύνηση”, τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

Αναφερόμενος στο θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπογράμμισε την ανάγκη “να αφήσει πίσω παθογένειες και ανεπάρκειες που πληγώνουν -όπως πχ η διαφθορά, οι πελατειακές σχέσεις, η απάθεια των πολιτών, ο εκφυλισμός της σε μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης και του κράτους– και να μετατραπεί σ’ έναν αξιόπιστο θεσμό που διασφαλίζει την κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών”.

Ο Αλ. Χαρίτσης κατέληξε, δηλώνοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της κοινωνικής αλλαγής”. “‘Έχουμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης που συνομιλεί με τις μεγάλες προκλήσεις του 21ου αιώνα”, και “θα αποτελεί τον οδικό χάρτη για την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας”, επισήμανε.

To Top