ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης για Καλαμάτα-Ριζόμυλος: Σε ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

“Για κάποια πολύ σημαντικά, κομβικά, τοπικής και περιφερειακής εμβέλειας έργα, όπως είναι το Καλαμάτα-Ριζόμυλος θα δημιουργήσουμε ένα Ειδικό Πρόγραμμα Χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων“, δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως επεσήμανε, αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η ολοκλήρωση της μελετητικής ωρίμανσης του έργου. Στο Υπουργείο Υποδομών έχουν ήδη κατατεθεί οι μελέτες του έργου και και προχωράει η έγκρισή τους.

“Μετά θα κάνουμε τις τελικές συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να προχωρήσει η δέσμευση της χρηματοδότησης“.
Το έργο Καλαμάτα- Ριζόμυλος, σύμφωνα με τον Αλέξη Χαρίτση θα ενταχθεί σε ειδικό πακέτο μαζί με άλλα αντίστοιχα οδικά έργα, που θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

100% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ

Ο αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε και στην τροπολογία που ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα και δίνει τη δυνατότητα 100% χρηματοδότησης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης από εθνικούς πόρους, “ώστε να μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε έργα που είχαν περιορισμό χρηματοδότησης 30%, δηλαδή λάμβαναν 30% χρηματοδότηση από το κράτος και μετά έμεναν στον “αέρα”, γιατί δεν μπορούσαν να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα. Πλέον, μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτά τα έργα. Καλέσαμε και σήμερα τους δήμους να καταθέσουν τις προτάσεις τους για υποδομές στα ειδικά προγράμματα του ΕΣΠΑ για τους δήμους.

ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ

Επίσης αναφέρθηκε και στα 33.500.000 ευρώ που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο ύστερα από αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αφορούν σε έργα σε όλη την Περιφέρεια (στη Μεσσηνία αντιστοιχούν 5.100.000 για οδικό δίκτυο και 600.000 για αθλητικές εγκαταστάσεις). Πρόκειται για έργα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αθλητικές εγκαταστάσεις, αγροτική οδοποιία και δρόμους που χρήζουν συντήρησης, αποκατάστασης και αναβάθμισης.

To Top