Υγεία

Χαρίτσης: Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις φαρμάκων και από τα Φαρμακεία της Μεσσηνίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τις ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία και σε δημόσια νοσοκομεία συνυπέγραψε με 34 βουλευτές, ο βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τις σοβαρότατες ελλείψεις φαρμάκων που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα στα φαρμακεία και σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας συνυπέγραψε ο βουλευτής Μεσσηνίας και Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μαζί με άλλους 34 βουλευτές.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου έχουν ενημερώσει εγκαίρως για το πρόβλημα τον αρμόδιο Υπουργό και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή διεύρυνση των ελλείψεων που αφορούν φθηνά βασικά φάρμακα το επόμενο διάστημα. Μεγάλες ελλείψεις παρουσιάζουν και χημειοθεραπευτικά φάρμακα με αποτέλεσμα δεκάδες καρκινοπαθείς συμπολίτες μας να μην κατορθώσουν να υποβληθούν στην προγραμματισμένη θεραπεία τους.

ΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία του νομού Μεσσηνίας. Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας εντοπίζονται ελλείψεις σε αντιυπερτασικά, αντιδιαβητικά και νευρολογικά φάρμακα, καθώς και σε φάρμακα για τη νόσο του Πάρκινσον, με συνέπεια να μην μπορούν οι ασφαλισμένοι να προμηθευτούν τα βασικά τους φάρμακα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να ενημερωθούν από τον Υπουργό Υγείας για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η έλλειψη 400 φαρμάκων και των αντινεοπλασματικών φαρμάκων στα νοσοκομεία, αλλά και να διερευνηθεί η καταγγελία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου σύμφωνα με την οποία η έλλειψη φαρμάκου είναι «τεχνητή».

Χαρίτσης: Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις φαρμάκων και από τα Φαρμακεία της Μεσσηνίας
To Top