ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Με διαδικασίες εξπρές και χωρίς διαβούλευση φέρνει ο Υπουργός στη Βουλή το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης πιλότων στην Καλαμάτα

Με “μεθοδεύσεις και διαδικασίες εξπρές, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση” φέρνει ο Υπουργός Άμυνας το θέμα στη Βουλή, δηλώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, αναφορικά με τη δημιουργία Διεθνούς Κεντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 ΠΕΑ. Ένα ζήτημα που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση, με σχετικές εξαγγελίες, ήδη από το 2017, όταν ανακοινώθηκε το κλείσιμο του Στρατοπέδου Παπαφλέσσα και παράλληλα η αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ, ωστόσο στη συνέχεια το θέμα κινούνταν με πολύ αργές διαδικασίες. Ο βουλευτής Μεσσηνίας εκφράζει την έκπληξή του για τις “εν κρυπτώ” διαδικασίες με τις οποίες επανέρχεται στη Βουλή το θέμα, την ώρα που πριν μερικούς μήνες το Υπουργείο Μεταφορών δεν γνώριζε τίποτα νεότερο και το Υπουργείο Άμυνας ουδέποτε απάντησε στην σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Αλέξης Χαρίτσης.

Δήλωση Aλέξη Χαρίτση για Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας

“Με βάση δημοσιεύματα αλλά και κατόπιν ενημέρωσης που είχα από συναδέλφους μου βουλευτές – μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, πληροφορήθηκα ότι στη σημερινή συνεδρίαση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα ανακοινώσει, με διαδικασίες «εξπρές» και χωρίς καμία άλλη ενημέρωση σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία, τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και θα ζητήσει τη γνώμη της Επιτροπής, ώστε αμέσως μετά να εισαχθεί το θέμα στο ΚΥΣΕΑ.

Υπενθυμίζω ότι σε κοινοβουλευτική ερώτηση που είχα καταθέσει στις 13/7 προς τους Υπουργούς Άμυνας και Μεταφορών και αφορούσε τις καθυστερήσεις στην ανάπτυξη και αξιοποίηση του κρατικού αερολιμένα Καλαμάτας, μεταξύ άλλων ζήτησα διευκρινήσεις ως προς το τι ισχύει σχετικά με τη δημιουργία του συγκεκριμένου κέντρου εκπαίδευσης αλλά και τις τυχόν επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην λειτουργία του γειτονικού πολιτικού αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» της Καλαμάτας.

Το Υπουργείο Μεταφορών μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας απάντησε «…σε ότι αφορά την δημιουργία διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου πτήσεων στο γειτονικό του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας στρατιωτικό αεροδρόμιο, στην υπηρεσία μας δεν έχει περιέλθει μέχρι σήμερα κανένα σχετικό επίσημο αίτημα από ενδιαφερόμενους φορείς».

Το Υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε ποτέ.

Αναμένουμε σήμερα τις επίσημες διευκρινήσεις από πλευράς του Υπουργού Άμυνας ως προς τι τελικά ισχύει. Επισημαίνουμε όμως ότι είναι απαράδεκτο να δρομολογούνται εξελίξεις σε τόσο κρίσιμα ζητήματα εν κρυπτώ, χωρίς καμία διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις, τους αρμόδιους φορείς, την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση. Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές”.

Χαρίτσης: Με διαδικασίες εξπρές και χωρίς διαβούλευση φέρνει ο Υπουργός στη Βουλή το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης πιλότων στην Καλαμάτα
To Top