ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρίτσης: “Δεν υπάρχει ο παραμικρός σχεδιασμός για δομή υγείας στη νοτιοανατολική Πυλία”

Σχέδια μόνο για Σταθμό ΕΚΑΒ-Πλεύρης: “Σε Λογγά ή Κορώνη ο Σταθμός ΕΚΑΒ”

Χαρίτσης: «Το Υπουργείο Υγείας, παρότι αναγνωρίζει την αναγκαιότητα, παραδέχεται ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός σχεδιασμός για την δημιουργία δομής πρωτοβάθμιας υγείας στην νοτιανατολική Πυλία»

«Το πάνδημο αίτημα των κατοίκων της νοτιοανατολικής Πυλίας για την ικανοποίηση του δικαιώματός τους στην υγειονομική περίθαλψη απαιτεί ουσιαστικές απαντήσεις και άμεσα υλοποιήσιμες λύσεις» τόνισε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, κατά την διάρκεια της συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης στην Βουλή. 

Ο Αλ. Χαρίτσης κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην «υγειονομική τρύπα σε μια εκτεταμένη γεωγραφική περιοχή που καλύπτει σημαντικό τμήμα των δήμων Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος, με χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και πληθυσμό που υπερδιπλασιάζεται τους θερινούς μήνες. Σε ολόκληρη την περιοχή  δεν υπάρχει Κέντρο Υγείας, γεγονός που την καθιστά υγειονομικά επισφαλή για κατοίκους και επισκέπτες». 

Παράλληλα και όσον αφορά τις επείγουσες διακομιδές ασθενών ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε στον Υπουργό ότι, « … δεν υπάρχει  σταθμός  ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο για να αντιμετωπισθούν διακομιδές και επείγοντα περιστατικά, με αποτέλεσμα να καλείται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαμάτας ή το μοναδικό ασθενοφόρο της Πύλου, τα οποία είναι υποχρεωμένα να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, σε κακό οδικό δίκτυο, με συνέπεια να χάνεται κρίσιμος χρόνος στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.» 

Ο Υπουργός Υγείας στην απάντηση του αποδέχθηκε μεν με ειλικρίνεια την αναγκαιότητα για ολοκληρωμένη δομή πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή, δεν παρουσίασε όμως καμία πρόταση ούτε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την δημιουργία Κέντρου Υγείας πρωτοβάθμιας κάλυψης. Παράλληλα, ως προς την δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ είναι θετικό ότι ο Υπουργός εξήγγειλε ότι σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις. Η εξαγγελία αυτή βεβαίως θα πρέπει να επιβεβαιωθεί στην πράξη.

Τέλος ο Αλ. Χαρίτσης ενημέρωσε τον Υπουργό για νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση τις αμέσως επόμενες ημέρες, που θα αφορά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχουν περιέλθει οι δύο μεγάλες δομές υγείας της Μεσσηνίας, τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, εξ αιτίας της τραγικής τους υποστελέχωσης.

To Top