ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Δεν θα ακολουθήσουμε τον ολισθηρό δρόμο της τοξικότητας-Το κόμμα έχει υποστεί μετάλλαξη το τελευταίο διάστημα

«Στην πολιτική υπηρετούμε ιδεολογικές αρχές και πολιτικά σχέδια – Έχουμε την ευθύνη να παρουσιάσουμε μια πειστική πρόταση για εναλλακτική, αριστερή και προοδευτική διέξοδο από την μονοκρατορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

“Δεν θα ακολουθήσουμε τον ολισθηρό δρόμο της τοξικότητας στην οποία αρέσκονται ο πρόεδρος και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ”

“Δεν αντιμετωπίζουμε όλοι μας την πολιτική με όρους καρέκλας, υπηρετούμε ιδεολογικές αρχές και πολιτικά σχέδια. Αυτό κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτό θα κάνουμε και τώρα”

δήλωσε ο βουλευτής Ν. Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τ/στ «Open TV» και στην δημοσιογράφο Εύα Αντωνοπούλου. Και πρόσθεσε:

“Αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεωρούμε ότι δεν υπήρχαν οι όροι συμβίωσης έπειτα από την μετάλλαξη που έχει υποστεί το κόμμα το τελευταίο διάστημα”

Ήταν μια απόφαση εξαιρετικά δύσκολη και επώδυνη σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο αλλά και μία πράξη ευθύνης και ελπίδας για το μέλλον και τις δυνατότητες οι οποίες ανοίγονται”. 

«Το επόμενο διάστημα έχουμε δύο πολύ βασικές δουλειές να κάνουμε: Να ασκήσουμε μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην αντικοινωνική πολιτική της και να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό, συνενώνοντας δυνάμεις, μια σοβαρή, πειστική, ολοκληρωμένη πρόταση για το πώς μπορεί να υπάρξει εναλλακτική, αριστερή και προοδευτική διέξοδος» υπογράμμισε ο Αλέξης Χαρίτσης και συνέχισε: «Θα δώσουμε την ιδεολογική μάχη απέναντι σε μια Δεξιά που εμφανίζεται κυρίαρχη στο πολιτικό σύστημα και εφαρμόζει μια πολιτική η οποία πλήττει τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας».

 

«Πρέπει να υπάρξει μια στοιχειώδης συνεννόηση των δυνάμεων της αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων για να μπορέσει να υπάρξει σοβαρή αντιπαράθεση και επικράτηση απέναντι στην μονοκρατορία της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη»

τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Αυτό πρέπει να γίνει στη βάση ενός συγκεκριμένου ιδεολογικού πλαισίου και ενός σαφούς, ευκρινούς και αξιόπιστου προγράμματος προς τον ελληνικό λαό», διευκρίνισε και πρόσθεσε: «Θα συνενώσουμε τις δυνάμεις μας με τις δυνάμεις που προέρχονται και από τον χώρο της πολιτικής οικολογίας, την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, αλλά και τις κοινωνικές δυνάμεις που ασφυκτιούν και αυτή τη στιγμή δεν εκφράζονται από το κεντρικό πολιτικό σύστημα».

«Αντίπαλός μας είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας η οποία απαιτεί να υπάρξει διέξοδος απέναντι στις σκληρά αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

To Top