ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: “Δεν έχουμε καταλήξει σε όνομα-Θέλουμε να έχει στίγμα και να εκφράσει το σύνολο του προοδευτικού κόσμου της χώρας”

Χαρίτσης: “Υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό στη χώρα μας στον Αριστερό χώρο, στον προοδευτικό χώρο, και πρέπει να υπάρξει μια έκφραση πολιτική με σοβαρότητα”

Για τις διεργασίες που γίνονται προκειμένου να σχηματιστεί ο νέος κομματικός φορέας των αποχωρήσαντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σήμερα το πρωί στο Mega ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης. Όπως αποσαφήνισε, δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί ποιό θα είναι το όνομα του νέου κόμματος, αυτό όμως που θέλουν είναι να έχει ένα στίγμα και ένα πολιτικό πρόσημο. Ερωτηθείς για το αν το νέο όνομα του κόμματος θα είναι “Σύγχρονη Αριστερά”, απάντησε ότι δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε συγκεκριμένο όνομα, αυτό όμως που επιδιώκουν είναι να διαμορφωθεί ένα κόμμα της Αριστεράς, “της ευρύτερης πληθυντικής Αριστεράς, που με σύγχρονο νέο λόγο που θέλει να εκφράσει το σύνολο του προοδευτικού χώρου της χώρας”.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος θα είναι επικεφαλής του νέου κόμματος δεν το διέψευσε αλλά ούτε το επιβεβαίωσε, εξηγώντας ότι οι διαδικασίες τρέχουν για να κλείσουν εκκρεμότητες και ότι θα τον ενδιέφερε να είναι επικεφαλής, όπως θα τον ενδιέφερε να είναι επικεφαλής οποιοσδήποτε άλλος στον οποίο καταλήξει η ομάδα. “Θα κάνουμε μια ανοιχτή συντροφική συζήτηση μεταξύ μας και θα καταλήξουμε στην κατανομή των ρόλων. Θα με ενδιέφερε, όπως θα με ενδιέφερε να δω και κάποιον άλλον ή κάποιαν άλλη στη θέση αυτή από την ομάδα. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μια κοινοβουλευτική ομάδα που θα είναι ομάδα, όνομα και πράγμα και συλλογικά να προχωρήσουμε μπροστά. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε πραγματικά το αποτέλεσμα το οποίο θέλουμε, και να εκφράσουμε την αγωνία χιλιάδων ανθρώπων, αριστερών ανθρώπων που βλέπουν αυτή τη στιγμή να υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό στη χώρα μας στον Αριστερό χώρο, στον προοδευτικό χώρο, και πρέπει να υπάρξει μια έκφραση πολιτική με σοβαρότητα, με τεκμηρίωση, με μαχητικότητα και βεβαίως πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή προγραμματική και  μαχητική αντιπολίτευση”, είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Χαρίτσης.

“Πετραδάκι-πετραδάκι τον χτίσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ-Πολύ δύσκολη η απόφαση να φύγουμε αλλά αναγκαία”

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το σπίτι μας που το χτίσαμε πετραδάκι πετραδάκι τα τελευταία 20 χρόνια. Ήταν πολύ δυσκολη απόφαση να φύγουμε. Μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας έχουμε έναν εκφυλισμό του χώρου-και αυτό αποτυπώνεται στις μετρήσεις της κοινής γνώμης- μια απαξίωση και βύθιση του χώρου στην ανυποληψία….Ήταν πράξη ευθύνης να αποχωρήσουμε. Οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως έχει εξελιχθεί είναι τεράστιες σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο”.

To Top