Βιβλίο

Χαρίτσης: “Η χρηματοδότησή μας στη Βιβλιοθήκη έπιασε τόπο”

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μεσσηνία, επισκέφθηκε και την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, όπου και ξεναγήθηκε. Μαζί του ήταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη, και τους υποδέχτηκαν μαζί με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Πάνο Πετρόπουλο, το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης, του οποίου η πρόεδρος Στέλλα Καρλαύτη, τον ευχαρίστησε για τη χρηματοδότηση του χώρου με 100.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πρόκειται μάλιστα για τη μεγαλύτερη επιχορήγηση που έχει λάβει η Δημόσια Βιβλιοθήκη από την ίδρυσή της, το 2004, έως σήμερα, όπως ειπώθηκε.

Η πρόεδρός της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, Στέλλα Καρλαύτη, ανέφερε στον κ. Χαρίτση ότι στη δανειστική Βιβλιοθήκη, υπάρχουν περίπου 22.000 τίτλοι βιβλίων, ενώ έχει 5.500 μέλη, σημειώνοντας πως από το 2004 που λειτουργεί, υποστηρίζει 155 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 69 Δευτεροβάθμιας, 2 τμήματα του πανεπιστημίου και 5 τμήματα του ΤΕΙ.

Η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης Νινέτα Σωτηράκη, αναφέρθηκε στους 750 νέους τίτλους βιβλίων που αγοράστηκαν ήδη.
«Με πείσατε ότι η χρηματοδότησή μας έπιασε τόπο» είπε ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στην πρόεδρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Στέλλα Καρλαύτη, επισημαίνοντας ότι εκτός από τα τεχνικά έργα που είναι ορατά στους πολίτες, υπάρχουν και έργα που έχουν να κάνουν με τη γνώση, τη δημιουργία, τον πολιτισμό, τα οποία πρέπει να στηρίζονται παρά το στενό δημοσιονομικό περιβάλλον.

To Top