ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: “Απροετοίμαστος ο κρατικός μηχανισμός απέναντι στο εκ των προτέρων γνωστό κύμα κακοκαιρίας”

«Ο κρατικός μηχανισμός πιάστηκε απροετοίμαστος απέναντι σε ένα εκ των προτέρων γνωστό κύμα κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να ζήσουμε σκηνές απόλυτου χάους με πλημμυρισμένα σχολεία και λεωφορεία» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Real fm 97.8».

«Ειδικά στην Εύβοια που γνωρίζαμε ότι ήταν η πρώτη που θα πληγεί από πιθανές βροχοπτώσεις, δεν έγινε απολύτως καμία προετοιμασία με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές να βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας, χωρίς καμία κυβερνητική στήριξη» πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι «η συνεργασία μεταξύ κεντρικού κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της κατάστασης βρίσκεται στο χειρότερο δυνατό επίπεδο».

«Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και να γίνει σοβαρή προσπάθεια με αντιπλημμυρικά έργα και στήριξη στους πληγέντες» υπογράμμισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «αντιμετωπίζει τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας και της προετοιμασίας απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα  με επικοινωνιακούς όρους».

Την στιγμή που οι ανάγκες είναι επείγουσες και πιεστικές, δεν είναι δυνατόν  ο προγραμματισμός της κυβέρνησης να προβλέπει ότι οι παρεμβάσεις σε αυτά τα ζητήματα θα ολοκληρωθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης το 2025″

σχολίασε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ χαρακτήρισε «ζήτημα διαφάνειας και δημοκρατίας» να «διερευνηθούν ενδεχόμενες υποθέσεις χειραγώγησης των μέσων». «Ο ελληνικός λαός πρέπει να ενημερωθεί για το τι συνέβη με τις γνωστές λίστες και τις απευθείας αναθέσεις που έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα» δήλωσε ο βουλευτής, τονίζοντας ότι «όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηρίζουν αυτήν την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ασκήσαμε τεκμηριωμένη κριτική στην συμφωνία με την Γαλλία» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, αναφέροντας την «μη πρόβλεψη προστασίας της ΑΟZ», την «ενδεχόμενη επικίνδυνη αποστολή ελληνικών στρατευμάτων σε μέρη  που δεν έχουμε ζωτικό συμφέρον» και ότι «η ελληνική εγχώρια βιομηχανία δεν έχει τίποτα να περιμένει από  την καινούρια κούρσα εξοπλισμών, η οποία ξεφεύγει σε κόστος απ’ ότι έχει συζητηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα». «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε μια πολυδιάστατη ενεργητική εξωτερική πολιτική, ενώ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέπουμε μια παθητική πολιτική που απλά συναινεί σε ότι έρχεται έτοιμο απέξω» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

To Top