ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης από Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Η Κυβέρνηση να αναλάβει έστω και τώρα τις ευθύνες της και να πάψει να τις μεταθέτει στους πολίτες”

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του και τη στήριξή του στην καθημερινή μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Συναντήθηκε με τον Διοικητή Γιώργο Μπέζο και εργαζόμενους του Νοσοκομείου, συνοδευόμενος από τον πρώην Αναπληρωτή ΓΓ του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό.

 

Παράλληλα επεσήμανε τις ευθύνες της Κυβέρνησης που έχασε χρόνο και δεν έχει θωρακίσει το σύστημα υγείας εν όψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας, που αναμένεται ισχυρότερο, λαμβάνοντας υπόψη την έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά.

“Πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους και η πολιτεία να πράξει τα δέοντα.

Δυστυχώς, παρότι η ελληνική κοινωνία με την πολλή μεγάλη προσπάθεια που έκανε την πρώτη φάση της πανδημίας και κέρδισε χρόνο, ο χρόνος αυτός σπαταλήθηκε και δεν αξιοποιήθηκε για να στηριχθεί εμπράκτως το Δημόσιο σύστημα υγείας, με τις αναγκαίες προσλήψεις, με τη στελέχωση η οποία είναι απαραίτητη, με τη διενέργεια των απαιτούμενων τεστ, με την ενσωμάτωση στη συνολική προσπάθεια της Πρωτοβάθμιας Υγείας, και με την ουσιαστική αύξηση των κλινών ΜΕΘ. Αυτά είναι ζητήματα τα οποία τώρα τα βρίσκουμε μπροστά μας”

“Εμείς τα επισημαίνουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό”, τόνισε χαρακτηριστικά. Τέλος ζήτησε απο την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάψει να τις μεταθέτει στους πολίτες, και να θωρακίσει το σύστημα υγείας ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

“Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα αλλά επιλέγει να μην ενισχύσει το ΕΣΥ, ακόμη και σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε. Εμείς έχουμε καταθέσει από την πρώτη στιγμή ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, παλεύοντας για την ουσιαστική στήριξη της δημόσιας υγείας”.

Επίσης ο Αλέξης Χαρίτσης μετέβη και στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και είχε συναντήσεις με τους Παναγιώτη Κατσαφάδο , επιστημονικού προϊσταμένου-γιατρού του Κέντρου Υγείας,  και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιατρών Κέντρων Υγείας Μεσσηνίας, Ηλία Μανδηλάρη.

SOS AΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τα προβλήματα που αναφέρθηκαν από τους εργαζόμενους και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση:
Αποδυνάμωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας με μετακινήσεις γιατρών από τα Περιφερειακά ιατρεία στις κεντρικές δομές
Προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εκκρεμούν από το 2018, – το σύγχρονο ακτινολογικό κέντρο του ΚΥ παραμένει κλειστό ελλείψει ακτινολόγου.
 Ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας και σε διαγνωστικά τεστ Covid19

To Top