ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Αντζέντα πρόκλησης τεχνητής πολιτικής ανωμαλίας εκ μέρους της ΝΔ

Να πάρουν θέση τα κόμματα για τις δηλώσεις Αυγενάκη, ζητά ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, περιμένοντας ακόμα την κατηγορηματική  καταδίκη των δηλώσεων του γραμματέα της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβεβαιώνεται ότι “η ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει ακόμα και σχεδιασμούς πρόκλησης τεχνητής πολιτικής ανωμαλίας”, και αν χρειαστεί όπως επισημαίνει, τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη.

 Αναλυτικά Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών:

“Με χθεσινή μου δήλωση, κάλεσα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί με σαφήνεια, αποδοκιμάζοντας χωρίς περιστροφές τους φαιδρούς ισχυρισμούς του Γραμματέα του κόμματός του περί δήθεν «σχεδιασμών αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος». Αντ’ αυτού, οι απαράδεκτες δηλώσεις Αυγενάκη, όχι μόνο δεν έχουν ανασκευαστεί μέχρι τώρα από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά τροφοδοτήθηκαν και από τη σημερινή, ακροδεξιάς κοπής, συνωμοσιολογία του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου κ. Τζαβάρα, που εμπλέκει πλέον ρητά ακόμα και τις υπηρεσίες του ΥΠΕΣ.

Εάν και σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σταθεί στο ύψος που επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος και δεν αποδοκιμάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους άθλιους αυτούς ισχυρισμούς, θα είναι πια φανερό ότι η ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει ακόμα και σχεδιασμούς πρόκλησης τεχνητής πολιτικής ανωμαλίας. Αντίστοιχοι σχεδιασμοί αντιμετωπίζονται με τη θεσμική εγρήγορση κάθε δημοκράτη, αλλά, αν χρειαστεί, και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Καλώ πλέον όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας να πάρουν θέση και να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο την ομαλότητα του πολιτικού κλίματος και το κύρος της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας”, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών.

Χαρίτσης: Αντζέντα πρόκλησης τεχνητής πολιτικής ανωμαλίας εκ μέρους της ΝΔ
To Top